Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας και του Γραφείου Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Μνημόνιο Συνεργασίας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της εμπορίας ανθρώπων ως μορφή του οργανωμένου εγκλήματος υπέγραψαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕ.ΜΕ.Α. Καθηγητής Μιχαήλ Τσινισιζέλης και ο  Εθνικός Εισηγητής για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων Δρ. Ηρακλής Μοσκώφ τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου στα γραφεία του ΚΕ.ΜΕ.Α.

Οι βασικοί τομείς της συνεργασίας περιλαμβάνουν:

• Τη συνεργασία των φορέων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για το συντονισμό των δράσεων και την βέλτιστη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών και συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων και χρηματοδοτικών εργαλείων.  
• Τη συνεργασία φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πολιτών, κοινωνικών φορέων, οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών  και  αστυνομίας, για την εφαρμογή πολιτικών τόσο σε επίπεδο πρόληψης της θυματοποίησης όσο και  σε επίπεδο υποστήριξης των θυμάτων.
• Το σχεδιασμό, την προετοιμασία και την υλοποίηση μελετών και συμβουλευτικών δράσεων.
• Την υποστήριξη δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πολιτών  και δημοσίων υπαλλήλων.
• Το σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης.

Για το συντονισμό των μεταξύ τους σχέσεων, την προετοιμασία και την αποτελεσματικότερη εκπλήρωση της συνεργασίας των μερών συστάθηκε ειδική επιτροπή παρακολούθησης. 

 

kemea 2

(κάντε κλικ στην φωτο για μεγέθυνση)

 

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

ΕΘΝΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Copyright © 2023 KEMEA. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.