ΔT: Σεμινάριο υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας για την κατάρτιση – εκπαίδευση των Αρχών Επιβολής του Νόμου (CEPOL), με θέμα «Train the trainers, Step Ι»

Εκπαιδευτική δράση υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας για την εκπαίδευση των Αρχών Επιβολής του Νόμου (CEPOL), με θέμα «Train the trainers, Step I» (Εκπαίδευση Εκπαιδευτών, Φάση 1η).

Συμμετείχαν 28 στελέχη των Εθνικών Αρχών Επιβολής του Νόμου των Κ-Μ της Ε.Ε., συνεργαζόμενων με τη CEPOL τρίτων Χωρών και Ευρωπαϊκών Υπηρεσιών.

Εισηγητές της εκπαιδευτικής δράσης ήταν στελέχη της CEPOL,  καθηγητές του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου, στελέχη του ΚΕ.ΜΕ.Α. και του Τμήματος CEPOL της Ελληνικής Αστυνομικής Ακαδημίας.

deltio tupou final 003

 

Με σημαντικά οφέλη για τα συμμετέχοντα στελέχη, ολοκληρώθηκε, στις 12 Ιουλίου 2019, εκπαιδευτική δράση, με θέμα “Train the Trainers, Step 1’’(Εκπαίδευση Εκπαιδευτών, Φάση 1η).

Η εκπαιδευτική δράση, 4ήμερης διάρκειας, που τελούσε υπό την αιγίδα του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) για την Κατάρτιση – Εκπαίδευση των Αρχών Επιβολής του Νόμου (CEPOL), πραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα από 08 έως 12 Ιουλίου 2019, σε κεντρική αίθουσα ξενοδοχείου της Λευκωσίας και σε αυτό συμμετείχαν στελέχη Εθνικών Αρχών Επιβολής του Νόμου, καθώς και Ευρωπαϊκών Υπηρεσιών.

Η οργάνωση και διεξαγωγή της εκπαιδευτικής δράσης πραγματοποιείται από την Αστυνομία Κύπρου και το ΚΕ.ΜΕ.Α. σε συνεργασία με τη CEPOL, το  Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και την Ελληνική Αστυνομική Ακαδημία, και η συνολική χρηματοδότηση του εκπαιδευτικού προγράμματος εξασφαλίστηκε από πόρους της Ε.Ε. και της CEPOL, προοριζόμενους για την εκπαίδευση και επιμόρφωση στελεχών των Αρχών Επιβολής του Νόμου της Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, στις εργασίες του Σεμιναρίου, συμμετείχαν ως εκπαιδευόμενοι, (28) στελέχη προερχόμενα από (21) Κ-Μ της Ε.Ε., από μια τρίτη χώρα που έχει συνάψει σύμφωνο συνεργασίας με τη CEPOL (Αρμενία), και τον EuLISA.

Ως εκπαιδευτές-εμπειρογνώμονες συμμετείχαν στελέχη από τη CEPOL, καθηγητές του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου, στελέχη του ΚΕ.ΜΕ.Α. και του  Τμήματος CEPOL της Ελληνικής Αστυνομικής Ακαδημίας.

Την έναρξη των εργασιών του Σεμιναρίου κήρυξε ο Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου, Ανώτερος Αστυνόμος, κ. Θεμιστός Αρναούτης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη συνεργασία της Αστυνομίας Κύπρου με τη CEPOL και ευχαρίστησε εκ μέρους του κ. Αρχηγού της Αστυνομίας της Κύπρου όλους του Φορείς και τα Πανεπιστήμια για την υποστήριξη και την πολύτιμη βοήθεια που προσέφεραν προκειμένου να καταστεί δυνατή η πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής δράσης. Τέλος ευχήθηκε η εκπαιδευτική δράση να στεφθεί με επιτυχία, αποδίδοντας τα μέγιστα οφέλη για τους συμμετέχοντες.

Τον Πρύτανη του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου εκπροσώπησε ο Καθηγητής, κ. Πέτρος Πασιαρδής, ο οποίος μεταξύ άλλων ευχαρίστησε την Αστυνομία Κύπρου και το ΚΕ.ΜΕ.Α. για την πρωτοβουλία τους για συνεργασία με το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και τις προοπτικές για περαιτέρω εξέλιξης αυτής στο εγγύς μέλλον.

Το επίπεδο των εργασιών και οι γενικότερες συνθήκες οργάνωσης και διεξαγωγής της εκπαιδευτικής δράσης προκάλεσαν τα ευμενή σχόλια των συμμετεχόντων, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, τη διαδραστικότητα της εκπαίδευσης και την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων γνώσεων.

Η 2η φάση της εκπαιδευτικής δράσης πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον προσεχή Νοέμβριο στη Θεσσαλονική.

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

ΕΘΝΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Copyright © 2023 KEMEA. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.