Συνέδριο λήξης της Πράξης «Ολοκληρωμένη παρέμβαση συντηρητικής εκπαίδευσης αστυνομικών σε θέματα κοινωνικής διαμεσολάβησης και προληπτικής ασφάλειας, σε επιλεγμένες περιοχές – στόχους με σημαντικές πληθυσμιακές συγκεντρώσεις Ρομά»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την 6η Μαΐου 2022, έλαβε χώρα διαδικτυακά το Συνέδριο λήξης της Πράξης «Ολοκληρωμένη παρέμβαση συντηρητικής εκπαίδευσης αστυνομικών σε θέματα κοινωνικής διαμεσολάβησης και προληπτικής ασφάλειας, σε επιλεγμένες περιοχές – στόχους με σημαντικές πληθυσμιακές συγκεντρώσεις Ρομά», που συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα».

Σκοπός της Πράξης, η υλοποίηση της οποίας ξεκίνησε στις 15 Δεκεμβρίου 2020 και ολοκληρώνεται στις 15 Μαΐου 2022, ήταν η ενίσχυση των δυνατοτήτων του αστυνομικού προσωπικού «πρώτης γραμμής» σε θέματα κοινωνικής διαμεσολάβησης, καθώς και η οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης αμοιβαίας ευαισθητοποίησης κι αλληλοκατανόησης μεταξύ των τοπικών κοινοτήτων Ρομά, των τοπικών κοινωνιών και των αστυνομικών στελεχών «πρώτης γραμμής». Κύριος του Έργου ήταν η Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας και Φορέας Υλοποίησης το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας.

Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε σε πέντε (5) περιοχές – στόχους με σημαντικές πληθυσμιακές συγκεντρώσεις Ρομά και συγκεκριμένα στις Περιφερειακές Ενότητες Δυτικής Αττικής, Καρδίτσας, Τρικάλων, Ηρακλείου και Πιερίας.

Στο Συνέδριο, κατά τη διάρκεια του οποίου ανακοινώθηκαν οι επιμέρους δράσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά την υλοποίηση της Πράξης, καθώς και τα αποτελέσματά τους, συμμετείχαν πλέον των 120 στελεχών Τοπικών Αρχών και Υπηρεσιών, αστυνομικών, κοινωνικών διαμεσολαβητών, μελών κοινοτήτων Ρομά και εκπροσώπων της Κοινωνίας των Πολιτών.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.Ελευθέριος Οικονόμου, ενώ την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ.Γεώργιος Σταμάτης.

 

Πρόγραμμα Συνεδρίου

Ιστότοπος Πράξης https://olokliromeni-paremvasi.gr

img

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

ΕΘΝΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Copyright © 2023 KEMEA. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.