Δελτίο τύπου SILVANUS – Παγκόσμια Ημέρα Δασών

Αθήνα 23 Μαρτίου 2023

SILVANUS

 

Με την εαρινή ισημερία ορίζεται και επίσημα η έναρξη της Άνοιξης! Εδώ και 47 χρόνια, ο Οργανισμός Τροφίμων και γεωργίας έχει επιλέξει την ίδια ημέρα ως Παγκόσμια Ημέρα Δασών.

Σε μια εποχή που το κλίμα μεταβάλλεται και η προσαρμοστικότητα και ανθεκτικότητα είναι το σημαντικότερο πρόβλημα των κοινωνιών ενάντια στις φυσικές καταστροφές, το έργο SILVANUS έρχεται με την ανάπτυξη μιας καινοτόμας τεχνολογικής πλατφόρμας για την πρόληψη, αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών και την αποκατάσταση των δασών καθώς και την ανάπτυξη νέων πολιτικών αλλά και την συμμετοχή των πολιτών, να δώσει μια ολιστική λύση και να συνεισφέρει στην προσπάθεια που έχει θέση η Πράσινη Συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για:

  • μηδενικές καθαρές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050
  • οικονομική ανάπτυξη αποσυνδεδεμένη από τη χρήση πόρων
  • κανένας άνθρωπος και καμιά περιφέρεια δεν μένουν στο περιθώριο

Το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας, ένας από τους σημαντικότερους εταίρους του έργου SILVANUS εργάζεται με συνέπεια και αποφασιστικότητα προς αυτή την κατεύθυνση.

Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε εν συντομία τους στόχους του έργου SILVANUS:

https://m.youtube.com/watch?v=t2yPQdFPIaU

Αν θέλετε να ενημερωθείτε για τα νέα και τις δραστηριότητες του έργου SILVANUS, ακολουθήστε το έργο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την επίσημη ιστοσελίδα του.

Ακολουθήστε το έργο SILVANUS για να δείτε τις πρόσφατες αναρτήσεις σχετικά με το πρόγραμμα της ενσωμάτωσης των πολιτών και την καμπάνια για την Παγκόσμια Ημέρα Δασών.

 

www    linkedin    twitter    yt 
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

ΕΘΝΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Copyright © 2023 KEMEA. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.