Επαναδημοσίευση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη σύναψη μίας (1) Σύμβασης Μίσθωσης Έργου στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης: «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση Συντηρητικής Εκπαίδευσης Αστυνομικού Προσωπικού σε θέματα Κοινωνικής Διαμεσολάβησης και Προληπτική

Επαναδημοσίευση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη σύναψη μίας (1) Σύμβασης Μίσθωσης Έργου στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης: «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση Συντηρητικής Εκπαίδευσης Αστυνομικού Προσωπικού σε θέματα Κοινωνικής Διαμεσολάβησης και Προληπτικής Ασφάλειας, σε επιλεγμένες περιοχές – στόχους της χώρας με σημαντικές πληθυσμιακές συγκεντρώσεις Ρομά»

 

Αθήνα 17 Δεκεμβρίου 2020

 

To Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.)

Έχοντας υπόψη:

  1. Το Ν. 3387/2005 «Κέντρο Μελετών Ασφάλειας και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ Α’224).
  2. Τις διατάξεις του άρθρου 6 του Ν. 2527/1997 (ΦΕΚ Α’ 206) «Τροποποίηση και συμπλήρωση διατάξεων του Ν. 2190/1994 και άλλες διατάξεις.», όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν.
  3. Το Ν. 3861/2010 (ΦΕΚ Α΄112) «Ενίσχυση της διαφάνειας με την υποχρεωτική ανάρτηση νόμων και πράξεων των κυβερνητικών, διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων στο διαδίκτυο «Πρόγραμμα Διαύγεια» και άλλες διατάξεις.», όπως ισχύει.
  4. Την αριθμ. πρωτ. ΓΔΟΕΣ/1/2/414/19 κοινή απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (ΦΕΚ 197 τ.Β/01-02-2019) περί έγκρισης του Κανονισμού λειτουργίας του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.), όπως ισχύει.
  5. Τη με αριθ. 3387/2018 Απόφαση Ένταξης του Έργου με τίτλο «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση Συντηρητικής Εκπαίδευσης Αστυνομικού Προσωπικού σε θέματα Κοινωνικής Διαμεσολάβησης και Προληπτικής Ασφάλειας, σε επιλεγμένες περιοχές – στόχους της χώρας με σημαντικές πληθυσμιακές συγκεντρώσεις Ρομά» και MIS 5038738 στο Ε.Π. «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα».
  6. Την υπ’ αριθ. 360 από 26/6/2019 Συνεδρίαση του Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.Α σχετικά με την υποβολή συμπληρωματικών πληροφοριών προς την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα», για την υλοποίηση του Έργου με τίτλο: “Ολοκληρωμένη Παρέμβαση Συντηρητικής Εκπαίδευσης Αστυνομικού Προσωπικού σε θέματα Κοινωνικής Διαμεσολάβησης και Προληπτικής Ασφάλειας, σε επιλεγμένες περιοχές – στόχους της χώρας με σημαντικές πληθυσμιακές συγκεντρώσεις Ρομά”.
  7. Την με αριθ. 338 από 6/11/2018 Συνεδρίαση του Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.Α., σχετικά με την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για την υλοποίηση του Έργου με τίτλο: «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση Συντηρητικής Εκπαίδευσης Αστυνομικού Προσωπικού σε θέματα Κοινωνικής Διαμεσολάβησης και Προληπτικής Ασφάλειας, σε επιλεγμένες περιοχές – στόχους της χώρας με σημαντικές πληθυσμιακές συγκεντρώσεις Ρομά», μεταξύ Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
  8. Την υπ’ αριθ. 354 από 15/5/2019 Συνεδρίαση του Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.Α σχετικά με την τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης για την υλοποίηση του Έργου με τίτλο: «ολοκληρωμένη Παρέμβαση Συντηρητικής Εκπαίδευσης Αστυνομικού Προσωπικού σε θέματα Κοινωνικής Διαμεσολάβησης και Προληπτικής Ασφάλειας, σε επιλεγμένες περιοχές – στόχους της χώρας με σημαντικές πληθυσμιακές συγκεντρώσεις Ρομά». Έγκριση περιεχομένου και υπογραφή Σύμβασης».
  9. Την υπ’ αριθ. 390 από 24/7/2020 συνεδρίαση Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.Α.
  10. Την υπ’ αριθ. πρωτ. 2284 από 30.10.2020 εισήγηση της ΕΥΔ ΕΠ «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα»
  11. Την υπ’ αριθ. 2307 από 3.11.2020 Απόφαση της Ειδικής Γραμματέως Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΚΤ.

ανακοινώνει

τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου με ένα (1) άτομο για την κάλυψη αναγκών του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.), που εδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Π. Κανελλοπούλου 4, για την υλοποίηση του Πακέτου Εργασίας (Π.Ε.) 2 της Πράξης: «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση Συντηρητικής Εκπαίδευσης Αστυνομικού Προσωπικού σε θέματα Κοινωνικής Διαμεσολάβησης και Προληπτικής Ασφάλειας, σε επιλεγμένες περιοχές – στόχους της χώρας με σημαντικές πληθυσμιακές συγκεντρώσεις Ρομά». Στο πλαίσιο του έργου αυτού θα απασχοληθεί ανά τόπο εκτέλεσης, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης ο εξής αριθμός ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β)

 

ΠΙΝΑΚΑΣ Α: ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (ανά κωδικό απασχόλησης)

Κωδικός απασχόλησης

Τόπος εκτέλεσης

Ειδικότητα

Διάρκεια σύμβασης

Αριθμός ατόμων

101

Αθήνα

Ερευνητής / Ειδικός Επιστήμονας για τη διενέργεια έρευνας πεδίου και την ανάλυση ποιοτικών δεδομένων – Συντονιστής Ερευνητικής Ομάδας

6 μήνες

(15/12/2020-15/6/2021)

1

 

Α. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΑΞΗΣ / ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

Η Πράξη αποβλέπει στην υποστήριξη των αστυνομικών στελεχών για την αποτελεσματική άσκηση των καθημερινών καθηκόντων τους, με σκοπό την εκπλήρωση του προληπτικού και κοινωνικού τους ρόλου. Ως ειδική στόχευση τίθεται, εντός αυτού του πλαισίου, η δημιουργία πρόσφορου εδάφους για την προώθηση του κοινωνικού διαλόγου και η διαχείριση φαινομένων κοινωνικού αποκλεισμού των Ρομά μέσω της ενίσχυσης της αμοιβαίας ευαισθητοποίησης, της αλληλοκατανόησης και της συλλειτουργίας τοπικών κοινοτήτων Ρομά, τοπικών κοινωνιών και στελεχών «πρώτης γραμμής» Υπηρεσιών Προστασίας του Πολίτη για την προαγωγή θεμάτων προληπτικής ασφάλειας σε επίπεδο πόλης.

Η Πράξη αφορά, ειδικότερα, στη συντηρητική εκπαίδευση σε θέματα κοινωνικής διαμεσολάβησης Ρομά και προληπτικής ασφάλειας αστυνομικών «πρώτης γραμμής», που υπηρετούν σε περιοχές της χώρας με σημαντικές πληθυσμιακές συγκεντρώσεις Ρομά. Τον πυρήνα της ομάδας παρέμβασης προβλέπεται να αποτελέσει προσωπικό Αστυνομικών Υπηρεσιών, που έρχεται σε άμεση επαφή με τις κοινότητες των Ρομά κατά την άσκηση του καθημερινού επαγγελματικού του έργου.

Οι πέντε (5) περιοχές στόχοι της παρέμβασης είναι η Περιφέρεια Αττικής, με έμφαση στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με έμφαση στην Π.Ε. Μαγνησίας, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με έμφαση στην Π.Ε. Σερρών, η Περιφέρεια Κρήτης, με έμφαση στην Π.Ε. Ηρακλείου και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην Π.Ε. Φωκίδας. Σημειώνεται, επιπρόσθετα, ότι λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η προαγωγή των θεμάτων προληπτικής ασφάλειας επιτυγχάνεται με τα βέλτιστα δυνατά αποτελέσματα, όταν η στόχευση γίνεται σε μικρο-τοπικό επίπεδο (σε επίπεδο πόλης), κατά τον πρώτο μήνα υλοποίησης της Πράξης προβλέπεται η ειδική επιλογή πέντε (5) Δήμων στόχων εντός των καθορισμένων Περιφερειακών Ενοτήτων (ενός Δήμου ανά Π.Ε.) για την εφαρμογή της παρέμβασης στη βάση σχετικών διαβουλεύσεων της ομάδας έργου και της Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας.

Κατόπιν της επιλογής αυτής, δομική προϋπόθεση για την υλοποίηση της Πράξης προβλέπεται να είναι ο καθορισμός αφενός των ειδικών χαρακτηριστικών / επιμέρους αναγκών σε θέματα προληπτικής ασφάλειας των πέντε (5) Δήμων στόχων, αφετέρου των ειδικών απαιτήσεων / επιμέρους εκπαιδευτικών αναγκών κάθε υπο-ομάδας παρέμβασης (του αστυνομικού προσωπικού «πρώτη γραμμής» που υπηρετεί στις περιοχές στόχους), τόσο ως προς το αντικείμενο της εκπαίδευσής της, όσο και ως προς τις ισχύουσες στάσεις και αντιλήψεις των μελών της αναφορικά με τις κοινότητες Ρομά που διαβιούν στις περιοχές ευθύνης τους.

Η Πράξη αναπτύσσεται, συνοπτικά, σε 3 επαγωγικούς Άξονες:

Άξονας 1: Έρευνα πεδίου / Διακρίβωση αναγκών / Ανάλυση ποιοτικών – ποσοτικών δεδομένων

Άξονας 2: Δημιουργία Εκπαιδευτικού Υλικού / Δημιουργία Ομάδας Εκπαιδευτών / Εκπαίδευση αστυνομικού προσωπικού

Άξονας 3: Πιλοτική δοκιμή στο πεδίο

Η παρούσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εντάσσεται στο πλαίσιο του Πακέτου Εργασίας 2, με τίτλο: «Καθορισμός Περιοχών Στόχων – Μελέτη Πεδίου». Στο πλαίσιο αυτού του Π.Ε., προβλέπεται η επιλογή περιοχών στόχων της παρέμβασης, ο καθορισμός των ειδικών χαρακτηριστικών / επιμέρους αναγκών – απαιτήσεων σε θέματα προληπτικής ασφάλειας των επιλεγμένων περιοχών στόχων και ο καθορισμός ειδικών απαιτήσεων / επιμέρους εκπαιδευτικών αναγκών της ομάδας παρέμβασης.

Η ερευνητική Ομάδα του ΠΕ. 2 έχει την ευθύνη για τη διενέργεια:

  • 5 τοπικών διαβουλεύσεων
  • 10 ομάδων εστιασμένης συζήτησης

και, τέλος, την συγγραφή μίας μελέτης / αναφοράς ποιοτικής ανάλυσης των συλλεχθέντων στοιχείων κατά την μελέτη πεδίου.

Παραδοτέα του Π.Ε. 2 είναι τα εξής:

Π2.1: Πέντε (5) Εκθέσεις Πρακτικών τοπικής διαβούλευσης για τις 5 Τοπικές Διαβουλεύσεις,

Π2.2: Πέντε (5) Εκθέσεις Πρακτικών για τις 5 Ομάδες Εστιασμένης Συζήτησης, με τη συμμετοχή μελών τοπικών κοινοτήτων Ρομά,

Π2.3: Πέντε (5) Εκθέσεις Πρακτικών για τις 5 Ομάδες Εστιασμένης Συζήτησης, με τη συμμετοχή αστυνομικού προσωπικού,

Π2.4: Μια (1) μελέτη / έκθεση αναφοράς Ποιοτικής Ανάλυσης των συλλεχθέντων στοιχείων κατά τη μελέτη πεδίου

Το αντικείμενο της θέσης του Ερευνητή / Ειδικού Επιστήμονα για τη διενέργεια έρευνας πεδίου και την ανάλυση ποιοτικών δεδομένων (Κωδικός Απασχόλησης 101) αφορά στο συντονισμό της ερευνητικής ομάδας για τη διενέργεια και ολοκλήρωση των προβλεπόμενων στην Πράξη ερευνητικών δράσεων, καθώς και, η εποπτεία και η συγγραφή μελέτης ανάλυσης συλλεχθέντων ποιοτικών και ποσοτικών δεδομένων. Ειδικότερα:

  • Συντάσσει τους οδηγούς και τα έντυπα συγκατάθεσης, σε συνεργασία με DPO ΚΕΜΕΑ και τα μέλη της Ομάδας Έργου, για τη συμμετοχή των υποκειμένων στις Ομάδες Εστιασμένης Συζήτησης και τις τοπικές διαβουλεύσεις,
  • Διαμορφώνει τους θεματικούς άξονες της ανάλυσης των πρωτογενώς συλλεχθέντων στοιχείων
  • Εποπτεύει τις πρωτογενείς ερευνητικές δράσεις (διενέργεια ομάδων εστιασμένης συζήτησης και τοπικών διαβουλεύσεων)
  • Εποπτεύει τη σύνταξη των Εκθέσεων Πρακτικών για τις Τοπικές Διαβουλεύσεις και τις Ομάδες Εστιασμένης Συζήτησης,
  • Συντονίζει την ερευνητική ομάδα και συμμετέχει στη συγγραφή για την σύνταξη της Έκθεσης Ανάλυσης Ποιοτικών Δεδομένων.

Συμμετοχή στην υλοποίηση των εξής παραδοτέων: Π2.1, Π2.2, Π2.3 και Π2.4

 

Β. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ / ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

ΠΙΝΑΚΑΣ Β: ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ (ανά κωδικό απασχόλησης)

Κωδικός απασχόλησης

Τίτλος σπουδών και λοιπά απαιτούμενα (τυπικά & τυχόν πρόσθετα) προσόντα

101

ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ  (on/off):

1.       Κάτοχος πανεπιστημιακού πτυχίου στις Κοινωνικές ή Ανθρωπιστικές Επιστήμες ή αντίστοιχου τίτλου σπουδών της αλλοδαπής

2.       Επαγγελματική εμπειρία, τουλάχιστον 2 έτη, σε θέματα σχετικά με το φυσικό αντικείμενο της προκηρυσσόμενης θέσης

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ (ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΑ) ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

3.       Κάτοχος Μεταπτυχιακού ή Διδακτορικού Τίτλου Σπουδών στις Κοινωνικές ή Ανθρωπιστικές Επιστήμες ή αντίστοιχος τίτλος σπουδών της αλλοδαπής

 

Οι υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών.

Απαραίτητα δικαιολογητικά

Οι υποψήφιοι για την απόδειξη των ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β), των λοιπών ιδιοτήτων τους και της εμπειρίας τους οφείλουν να προσκομίσουν όλα τα απαιτούμενα από την παρούσα ανακοίνωση και το «Παράρτημα ανακοινώσεων Συμβάσεων Μίσθωσης Έργου (ΣΜΕ)», με σήμανση έκδοσης «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση Συντηρητικής Εκπαίδευσης Αστυνομικού Προσωπικού σε θέματα Κοινωνικής Διαμεσολάβησης και Προληπτικής Ασφάλειας, σε επιλεγμένες περιοχές – στόχους της χώρας με σημαντικές πληθυσμιακές συγκεντρώσεις Ρομά», δικαιολογητικά, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ενότητα «ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΤΙΤΛΩΝ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ» του Κεφαλαίου ΙΙ του ανωτέρω Παραρτήματος.

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν το συνημμένο υπόδειγμα αίτησης και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, στα γραφεία του ΚΕ.ΜΕ.Α. στην ακόλουθη διεύθυνση: Λ. Μεσογειών 96 – Αθήνα, απευθύνοντάς την στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας υπ’ όψιν κ Αλειφέρη Δημητρίου (τηλ. Επικοινωνίας: 210 77 10 805, εσωτ. 345), είτε ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση olokliromeni.paremvasi@kemea-research.gr, με τίτλο «Αίτηση για την πλήρωση θέσης στο πλαίσιο υλοποίησης της «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση Συντηρητικής Εκπαίδευσης Αστυνομικού Προσωπικού σε θέματα Κοινωνικής Διαμεσολάβησης και Προληπτικής Ασφάλειας, σε επιλεγμένες περιοχές – στόχους της χώρας με σημαντικές πληθυσμιακές συγκεντρώσεις Ρομά».

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της δημοσίευσης της παρούσας στον ιστότοπο του ΚΕ.ΜΕ.Α. Συνεπώς, αιτήσεις που υποβάλλονται πέραν της 27.12.2020 και ώρα 23.59΄ δεν θα γίνονται αποδεκτές και οι υποψήφιοι, αυτομάτως, αποκλείονται από τη διαγωνιστική διαδικασία.

Δικαιολογητικά Συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής καλούνται υποχρεωτικά να υποβάλλουν επί ποινή αποκλεισμού τα ακόλουθα να υποβάλουν τα κάτωθι:

  1. Αίτηση κανονικά υπογεγραμμένη [Οι υποψήφιοι/-ες μπορούν να αναζητήσουν στο συνημμένο της παρούσας Πρόσκλησης (βλ. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ)].
  2. Βιογραφικό Σημείωμα EUROPASS (https://europass.cedefop.europa.eu/el) συνοδευόμενο από Φάκελο δικαιολογητικών με τα οποία θα αποδεικνύεται η κατοχή των απαιτούμενων τίτλων και προσόντων, όπως αυτά αναφέρονται στον ΠΙΝΑΚΑ Β.
  3. Ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο από το οποίο να προκύπτουν τα στοιχεία της ταυτότητας [Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων του ατομικού δελτίου ταυτότητας ή της σχετικής προσωρινής βεβαίωσης της αρμόδιας Αρχής ή των κρισίμων σελίδων του διαβατηρίου (δηλ. αυτών όπου αναφέρονται ο αριθμός και τα στοιχεία ταυτότητας του κατόχου ή άλλου δημοσίου εγγράφου από το οποίο να προκύπτουν τα στοιχεία της ταυτότητας)].
  4. Αντίγραφα τίτλων σπουδών και βεβαιώσεων επαγγελματικής, ερευνητικής ή άλλης εμπειρίας
  5. Δήλωση Προσωπικών Δεδομένων υπογεγραμμένη
  6. Ειδικά για τους άνδρες υποψηφίους απαιτείται η προσκόμιση αποδεικτικών στοιχείων σχετικά με την εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων ή την νόμιμη απαλλαγή τους από αυτές, καθ’ όλη τη διάρκεια σύναψης σύμβασης στο πλαίσιο του έργου.

Γ. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗ

Οι υποψήφιοι/-ες που διαθέτουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά του ΠΙΝΑΚΑ Β, θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση και θα αξιολογηθούν ως ακολούθως:

Βαθμολόγηση για τον Κωδικό 101:

Α/Α

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΟ – ΚΡΙΤΗΡΙΟ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1

Βαθμός Πτυχίου (αριθμός πτυχίου στην κλίμακα 5-10)

Βαθμός x 110

2

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου συναφούς περιεχομένου

200

 

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου μη συναφούς περιεχομένου

100

3

Κάτοχος Διδακτορικού Τίτλου συναφούς περιεχομένου

400

 

Κάτοχος Διδακτορικού Τίτλου μη συναφούς περιεχομένου

200

4

Επαγγελματική εμπειρία συναφή σε θέματα σχετικά με το αντικείμενο της προκηρυσσόμενης θέσης

7 ανά μήνα και έως 60 μήνες το ανώτερο

 

Δ. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ – ΛΟΙΠΟΙ ΟΡΟΙ

  1. Η αξιολόγηση των αιτήσεων και των υποβληθέντων αντιγράφων, δικαιολογητικών και βεβαιώσεων θα πραγματοποιηθεί από την τριμελή Επιτροπή Αξιολόγησης, που συγκροτείται, κατόπιν απόφασης Διευθυντή ΚΕ.ΜΕ.Α. η οποία υποβάλλει το σχετικό πρακτικό της προς έγκριση στους κ.κ. Δ/ντή ή/και Αναπλ. Δ/ντή ΚΕ.ΜΕ.Α. Κατόπιν το ΚΕ.ΜΕ.Α. θα προχωρήσει στην τελική επιλογή των εξωτερικών συνεργατών/-τιδων και στη σύναψη των σχετικών συμβάσεων μίσθωσης έργου.
  2. Οι υποψήφιοι/-ες, που δεν υποβάλλουν εμπρόθεσμα αίτηση συμμετοχής, απορρίπτονται ως εκπρόθεσμοι/-ες και δεν αξιολογούνται.
  3. Οι ως άνω αναφερόμενοι αξιολογητές:

α) θα εξετάσουν τους εμπρόθεσμους φακέλους συμμετοχής ως προς τα έγγραφα, τα οποία υποχρεωτικά περιλαμβάνονται επί ποινή αποκλεισμού, σύμφωνα με τα ανωτέρω οριζόμενα [Αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, Φάκελος Δικαιολογητικών, Ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο από το οποίο να προκύπτουν τα στοιχεία της ταυτότητας, Υπεύθυνη Δήλωση (άρθρο 8 του Ν.1599/1986) και ειδικά για τους άνδρες υποψηφίους τα αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με την εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων ή τη νόμιμη απαλλαγή τους από αυτές, καθ’ όλη τη διάρκεια σύναψης σύμβασης στο πλαίσιο της Πράξης].

β) θα εξετάσουν τον φάκελο δικαιολογητικών όσων υποψηφίων δεν έχουν αποκλεισθεί στο προηγούμενο στάδιο, θα απορρίψουν όσους/-ες δεν κατέχουν όλα τα προσόντα του ΠΙΝΑΚΑ Β και θα βαθμολογήσουν όσους/ες υποψηφίους/ες τα κατέχουν.

γ) στη συνέχεια, οι υποψήφιοι/ες που πληρούν τα προσόντα του ΠΙΝΑΚΑ Β και βαθμολογήθηκαν, θα κληθούν σε προσωπική συνέντευξη οι πρώτοι 5 υποψήφιοι που συγκεντρώνουν την μεγαλύτερη βαθμολογία, σε καθεμία εκ των ως άνω αναφερόμενων θέσεων.

Κατά την προσωπική συνέντευξη οι υποψήφιοι/ες αξιολογούνται με βάση τα ακόλουθα κριτήρια:

  • την κατανόηση των απαιτήσεων της περιγραφής της Πράξης, των στόχων της Πράξης και των κρίσιμων παραγόντων επιτυχίας του: «κλίμακα βαθμολόγησης 0-150»
  • την ικανότητα επικοινωνίας και την εμπειρία ομαδικής εργασίας στο πλαίσιο της υλοποίησης της Πράξης: «κλίμακα βαθμολόγησης 0-100»
  • τη δυνατότητα λήψης πρωτοβουλιών: «κλίμακα βαθμολόγησης 0-50»

Βαθμολόγηση προσωπικής συνέντευξης: «μέγιστη 300».

δ) τέλος, καταρτίζουν Πίνακα κατάταξης των υποψηφίων, με βάση τη βαθμολογία τους και Πίνακα Απορριπτέων.

4. Επισημαίνεται ότι η διαδικασία Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για σύναψη Σύμβασης Μίσθωσης Έργου της παρούσης δεν είναι διαγωνιστική, ενώ η τυχόν επιλογή υποψήφιου/-ας έχει τον χαρακτήρα αποδοχής πρότασης και όχι πρόσληψης. Η διαδικασία της Πρόσκλησης θα ολοκληρωθεί με σύνταξη πίνακα κατάταξης, ενώ όσοι/-ες επιλεγούν θα ειδοποιηθούν ατομικά με βάση τα στοιχεία επικοινωνίας που θα συμπεριλαμβάνουν στον φάκελο υποψηφιότητάς τους.

5. Τυχόν ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων υποβάλλονται σε αποκλειστική προθεσμία πέντε (5) ημερολογιακών ημερών από την επομένη της ανάρτησης των αποτελεσμάτων στο e-mail: kemea@kemea.gr. Οι ενστάσεις θα πρέπει επί ποινή απαραδέκτου να είναι συγκεκριμένες. Οι ενστάσεις υποβάλλονται ιδιοχείρως ή αποστέλλονται ταχυδρομικώς, στην διεύθυνση του KE.ME.A.: Λ. Μεσογείων 96, Αθήνα και εξετάζονται από το Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.Α.

Τυχόν αναμόρφωση των πινάκων βάσει αυτεπάγγελτου ή κατ΄ ένσταση ελέγχου που συνεπάγεται ανακατάταξη των υποψηφίων, εκτελείται υποχρεωτικά από το φορέα, ενώ λύεται η σύμβαση μίσθωσης έργου με τους υποψηφίους, οι οποίοι δεν δικαιούνται απασχόλησης βάσει της νέας κατάταξης. Οι υποψήφιοι αυτοί λαμβάνουν τις αποδοχές που προβλέπονται για την απασχόλησή τους έως την ημέρα της λύσης της σύμβασης, χωρίς οποιαδήποτε αποζημίωση από την αιτία αυτή.

Απασχολούμενοι που αποχωρούν πριν από τη λήξη της σύμβασής τους, αντικαθίστανται με άλλους από τους εγγεγραμμένους και διαθέσιμους στον πίνακα της οικείας ειδικότητας, κατά τη σειρά εγγραφής τους σε αυτόν, επιφυλασσόμενου του φορέα όπως επαναλάβει την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Σε κάθε περίπτωση, οι υποψήφιοι που επιλέγονται είτε κατόπιν αναμόρφωσης των πινάκων από τα όργανα διοίκησης του ΚΕ.ΜΕ.Α. είτε λόγω αντικατάστασης αποχωρούντων υποψηφίων, απασχολούνται για το υπολειπόμενο, κατά περίπτωση, χρονικό διάστημα και μέχρι συμπληρώσεως της εγκεκριμένης διάρκειας της σύμβασης μίσθωσης έργου.

6. Καθ’ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης του Έργου το ΚΕ.ΜΕ.Α. διατηρεί το δικαίωμά του για υπαναχώρηση από τη σύμβαση σε περίπτωση μη προσήκουσας εκτέλεσης του έργου και/ή μη τήρησης των κανόνων δεοντολογικής συμπεριφοράς εκ μέρους των αντισυμβαλλομένων, σύμφωνα με τους ειδικότερους όρους της σύμβασης. Το έργο που έχει εκτελεστεί μέχρι τη στιγμή της υπαναχώρησης και τα παραδοτέα που έχουν παραληφθεί παραμένουν στη διάθεση του ΚΕ.ΜΕ.Α. και δεν εγείρεται καμία απαίτηση για επιστροφή της αμοιβής των αντισυμβαλλομένων που έχει καταβληθεί μέχρι τη στιγμή της υπαναχώρησης. Μετά την υπαναχώρηση το ΚΕ.ΜΕ.Α. μπορεί να προχωρήσει σε αντικατάσταση του/της επιλεχθέντος/είσας με άλλον/η επιτυχόντα/επιτυχούσα στο πλαίσιο της παρούσης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και σύμφωνα με τον πίνακα κατάταξης.

7. Η παρούσα Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος δε δεσμεύει το ΚΕ.ΜΕ.Α. να συνάψει συνεργασία με τους/τις ενδιαφερόμενους/-ες και δε γεννά δικαιώματα προσδοκίας. Το ΚΕ.ΜΕ.Α. διατηρεί το δικαίωμα επιλογής του προσώπου του/της υποψήφιου/-ας, καθώς και πλήρη διακριτική ευχέρεια ως προς τη σύναψη ή μη των σχετικών συμβάσεων αποκλειόμενης οιασδήποτε αξιώσεως των ενδιαφερομένων.

8. Ολόκληρη η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) (kemea.gr).

Αποζημίωση

Το ύψος της αποζημίωσης, ως απόρροια της Μίσθωσης Σύμβασης Έργου για τις ως άνω αναφερόμενες θέσεις, προβλέπεται στον εγκεκριμένο από την Διαχειριστική Αρχή: «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα», προϋπολογισμό και ανέρχεται στα εξής:

 

Κωδικός Απασχόλησης

Ύψος αποζημίωσης

Παρατηρήσεις

101

10.000,00€

Συμπεριλαμβάνονται ασφαλιστικές κρατήσεις. Φόροι και λοιπές κρατήσεις

 

ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΤΜΗΜΑ της παρούσας ανακοίνωσης αποτελεί το «Παράρτημα ανακοινώσεων συμβάσεων μίσθωσης έργου (ΣΜΕ)» με σήμανση «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση Συντηρητικής Εκπαίδευσης Αστυνομικού Προσωπικού σε θέματα Κοινωνικής Διαμεσολάβησης και Προληπτικής Ασφάλειας, σε επιλεγμένες περιοχές – στόχους της χώρας με σημαντικές πληθυσμιακές συγκεντρώσεις Ρομά», το οποίο περιλαμβάνει: α. οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης, σε συνδυασμό με διευκρινίσεις σχετικά με τα προσόντα και τα βαθμολογούμενα κριτήρια κατάταξης των υποψηφίων και β. τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έγκυρη συμμετοχή τους στη διαδικασία επιλογής.

  Ο Διευθυντής ΚΕ.ΜΕ.Α.

I. ΑΙΤΗΣΗ

ΙΙ. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

ΙΙΙ. ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

 

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

ΕΘΝΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Copyright © 2023 KEMEA. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.