ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Συνάντηση Υπογραφής Μνημονίου μεταξύ του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου της Κύπρου (European University Cyprus).»

Αθήνα 03 Απριλίου 2023

 

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 στην αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕ.ΜΕ.Α. (Κέντρο Μελετών Ασφάλειας) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕ.ΜΕ.Α. κ. Θεόδωρος Δραβίλλας και ο Αντιπρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου της Κύπρου, κ. Βρυωνίδης Μάριος υπέγραψαν Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΚΕ.ΜΕ.Α. και του Πανεπιστημίου Κύπρου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου, η Διευθύντρια του ΚΕ.ΜΕ.Α Αντιστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α. κα Κωνσταντία Κορώνη, ο Αναπληρωτής Διευθυντής κ. Νικόλαος Γερασιμιδής, ο Διευθυντής του Γραφείου του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γεώργιος Τσαρούχης καθώς και ο Επίκουρος Καθηγητής Ποινικού και Αντεγκληματικής Πολιτικής Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και μέλος του Δ.Σ του ΚΕ.ΜΕ.Α. κ. Γεώργιος Δ. Χλούπης.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των φορέων κυρίως σε ζητήματα νομικής φύσεως δίνοντας έμφαση στα σωφρονιστικά ιδρύματα αλλά και τις συνθήκες που επικρατούν σε αυτά δημιουργώντας έναν ώριμο διάλογο και ανταλλαγή απόψεων τόσο σε επιστημονικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο. Η συνεργασία των δύο οργανισμών θα πραγματοποιηθεί  σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και αφορά ζητήματα Αντεγκληματικής πολιτικής, που αποτελεί και έναν από τους τομείς εξειδίκευσης του ΚΕ.ΜΕ.Α,  με την παράλληλη υποστήριξη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ο  Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε τη σπουδαιότητα αυτής της συνεργασίας την οποία στήριξε από τα πρώιμα στάδια, και προέτρεψε τις δύο πλευρές να την αξιοποιήσουν στο έπακρο, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει κάθε πιθανή διεύρυνση.

Η Διευθύντρια του ΚΕ.ΜΕ.Α. εξέφρασε την ευχαρίστησή της που επί των ημερών της υπεγράφη το εν λόγω μνημόνιο  επισημαίνοντας την ιδιαίτερη σημασία της συνεργασίας και τα πολλαπλασιαστικά οφέλη που αμφίδρομα δημιουργούνται και για τους δύο φορείς.

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΕ.Α. και ο Αντιπρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου της Κύπρου δεσμεύτηκαν ότι πλέον θα αξιοποιήσουν και θεσμικά τη συνεργασία, διευρύνοντας την συν τω χρόνω προς όφελος του ΚΕ.ΜΕ.Α. και του Πανεπιστημίου.

 

20230331 103438

 

20230331 112530

 

IMG 3469

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

ΕΘΝΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Copyright © 2023 KEMEA. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.