Εκδήλωση παράδοσης υλικοτεχνικού εξοπλισμού, δωρεά του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) προς το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.)

Στο πλαίσιο του διυπηρεσιακού χαρακτήρα του ΚΕ.ΜΕ.Α., που αποσκοπεί στην προαγωγή της ασφάλειας και προστασίας του πολίτη πραγματοποιήθηκε εκδήλωση παράδοσης / δωρεάς υλικοτεχνικού εξοπλισμού θαλάσσιας επιτήρησης, στις 4 Αυγούστου 2020 στο Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στον Πειραιά.

Συγκεκριμένα ο εξοπλισμός περιλάμβανε 4 θερμικές κάμερες υψηλής ανάλυσης με αποστασιόμετρο, GPS, πυξίδα, οθόνες και τρίποδα στήριξης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν:

 ο Διευθυντής του Γραφείου κ. Υ.Ν.Α.Ν.Π. κ. Βιδάλης Αντώνιος, ο Διευθυντής του Γραφείου κ. Υφυπουργού Π.τ.Π. κ. Τσαρούχης Γεώργιος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕ.ΜΕ.Α. κ. Δραβίλλας Θεόδωρος, ο Διευθυντής του ΚΕ.ΜΕ.Α. Αντιναύαρχος Λ.Σ. (ε.α.) κ. Καραγεωργόπουλος Ιωάννης ενώ από το Αρχηγείο Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. ο Αρχηγός Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Θεόδωρος Κλιάρης, ο Β’ Υπαρχηγός Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναύαρχος Λ.Σ. Νικόλαος Αν. Ισάκογλου, ο Διευθυντής Κλάδου Α’ (Ασφάλειας και Αστυνόμευσης) Υποναύαρχος Λ.Σ. Καραγεώργος Γεώργιος καθώς και Επιτελικά στελέχη του Α.Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Αρχηγού του Λ.Σ., ο οποίος ευχαρίστησε θερμά το ΚΕ.ΜΕ.Α., για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα συνεργασίας και παροχής εξοπλισμού προς το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με σκοπό την υποστήριξη και ενίσχυση των επιχειρησιακών αναγκών του Φορέα μέσω της προμήθειας τεχνολογικά καινοτόμων συστημάτων. Ανέφερε επίσης πως ο συγκεκριμένος εξοπλισμός θα προσφέρει άμεσο πλεονέκτημα ανίχνευσης παράνομης δραστηριότητας στη θάλασσα και αποτελεί ένα έμπρακτο βήμα στη συνεργασία του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με το ΚΕ.ΜΕ.Α.

Ο Διευθυντής του Γραφείου κ. Υ.ΝΑ.Ν.Π. συμπλήρωσε πως η καταστολή του οργανωμένου εγκλήματος στη θάλασσα απαιτεί την αξιοποίηση καινοτόμων λύσεων και συνεργειών μεταξύ των σωμάτων ασφαλείας και των ερευνητικών φορέων.

Ο Διευθυντής του Γραφείου κ. Υφυπουργού Π.τ.Π. επεσήμανε πως η ασφάλεια στη θάλασσα και η δράση του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. δεν περιορίζεται στο μεταναστευτικό ζήτημα, αλλά και στην προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα έναν από τους βασικούς πυλώνες της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας – την εμπορική και επιβατηγό Ναυτιλία. Τόνισε πως βάσει του πολυδιάστατου ρόλου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προωθεί τη στενή συνεργασία μεταξύ των Φορέων και προσβλέπει στην επέκταση της σχέσης, πέραν των επιχειρησιακών δράσεων, σε ερευνητικές δράσεις για την Ασφάλεια.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕ.ΜΕ.Α., παρέδωσε τον εξοπλισμό στον Αρχηγό του Λ.Σ. και τόνισε πως το ΚΕ.ΜΕ.Α. ανταποκρίθηκε άμεσα στις ανάγκες του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο πλαίσιο της ανταποδοτικότητας προς όφελος της Εθνικής Ασφάλειας. Ο σύντομος χαιρετισμός του ολοκληρώθηκε με τη χαρακτηριστική φράση «ονειρευτήκαμε, σχεδιάσαμε και εκτελέσαμε αυτό το έμπρακτο βήμα ενίσχυσης της συνεργασίας με το Λ.Σ.-ΕΛ.-ΑΚΤ.».

Ο Διευθυντής του ΚΕ.ΜΕ.Α. συμπλήρωσε πως οι θερμικές κάμερες που παρέχονται στο Λ.Σ.-ΕΛ.-ΑΚΤ, θα ενισχύσουν την επιχειρησιακή ικανότητα των περιπολικών σκαφών, τα οποία επιχειρούν στα εξωτερικά θαλάσσια σύνορα της Ελλάδος αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τόνισε επίσης πως το ΚΕ.ΜΕ.Α. αποτελεί ένα διακλαδικό, διυπηρεσιακό Εθνικό Φορέα, ο οποίος υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και σκοπός του είναι η επίτευξη επιτυχών συνεργασιών για να διασφαλίζεται η Ασφάλεια και να προάγεται η Επιχειρησιακή Ετοιμότητα των αρμόδιων Φορέων όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση για το Λ.Σ.-ΕΛ.-ΑΚΤ.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με σύντομη παρουσίαση των τεχνικών προδιαγραφών των συστημάτων και των δυνατοτήτων τους από επιστημονικούς συνεργάτες του ΚΕ.ΜΕ.Α. και ολοκληρώθηκε με την επίδοση αναμνηστικής πλακέτας από τον Αρχηγό του Λ.Σ. στον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΚΕ.ΜΕ.Α.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

ΕΘΝΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Copyright © 2023 KEMEA. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.