Ημερίδα με θέμα: «Ισλαμιστική Ριζοσπαστικοποίηση και Τρομοκρατία -Προκλήσεις και Απαντήσεις σε Ευρώπη & Ελλάδα»

Αθήνα 23 Ιουνίου 2017

Το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (KE.ME.A), την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017 διοργανώνει Ημερίδα με θέμα: «Ισλαμιστική Ριζοσπαστικοποίηση και Τρομοκρατία -Προκλήσεις και Απαντήσεις σε Ευρώπη & Ελλάδα» με την υποστήριξη της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο) από τις 09.30 έως και τις 15.00.

Σκοπός της ημερίδας είναι η παρουσίαση του έργου του ΚΕ.ΜΕ.Α. στον τομέα της ριζοσπαστικοποίησης που οδηγεί στον βίαιο εξτρεμισμό και στην τρομοκρατία και η ενημέρωση του κοινού για τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς και για τις προκλήσεις και τους κινδύνους για την Ελλάδα. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων που αναπτύσσει το Κέντρο σχετικά με την εξέταση του φαινομένου της ριζοσπαστικοποίησης που οδηγεί στο βίαιο εξτρεμισμό και την τρομοκρατία μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων και ειδικών εκπαιδεύσεων για το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και των λοιπών εμπλεκόμενων Φορέων.

Στις εργασίες της Ημερίδας έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των συναρμόδιων Υπουργείων, αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού, της Κοινωνίας των Πολιτών, της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας, κοινωνικών υπηρεσιών, μεταναστευτικών κοινοτήτων και της Εκκλησίας.

Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής επικοινωνήστε μέχρι την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017 στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις a.dousis@kemea.gr και n.ravva@kemea.gr (Αρμόδιοι: Υπαστυνόμος Α΄ ΔΟΥΣΗΣ Αθηνόδωρος και Υπαστυνόμος Α΄ ΡΑΒΒΑ Νεκταρία, τηλ.2107710805, εσωτ.342 & 319 αντίστοιχα). Σας ενημερώνουμε πως οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

ΕΘΝΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Copyright © 2023 KEMEA. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.