Ετήσιο Συνέδριο του European Expert Network on Terrorism Issues – EENeT

Ετήσιο Συνέδριο του European Expert Network on Terrorism Issues – EENeT

 

 eenet logo   kemea

 

Το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ) φιλοξένησε στην Αθήνα, την 17η και 18η Οκτωβρίου 2019, το ετήσιο συνέδριο του European Expert Network on Terrorism Issues (EENeT). Το επιστημονικό γεγονός, που διεξήχθη στο ξενοδοχείο RADISSON BLUE PARK HOTEL ATHENS, παρακολούθησαν 67 εμπειρογνώμονες, σε θέματα τρομοκρατίας, από συνολικά 17 κράτη. Οι ειδικοί Συνεργάτες του ΚΕΜΕΑ συμμετείχαν με την γνώση και την εμπειρία τους στην ατζέντα της διοργάνωσης. Στο πλαίσιο της κοινωνικής δικτύωσης, την  16η Οκτωβρίου, το Κέντρο φιλοξένησε στους χώρους του το δείπνο υποδοχής. Επίσης, κατά το επίσημο δείπνο της 17ης Οκτωβρίου ανταλλάχτηκαν αναμνηστικά μεταξύ του ΚΕΜΕΑ και του EENeT.

Τις εργασίες του Συνεδρίου άνοιξε, εκ μέρους του ΚΕΜΕΑ, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Χρήστος Μαντζιώρος. Στο  πρώτο μέρος του προγράμματος αναλύθηκαν η θεματική ‘Radicalization – Understanding a highly dynamic and multi-causal phenomenon ’ με εισηγητές τον σύμβουλο σε θέματα ασφάλειας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Δρ. Τριαντάφυλλο Καρατράντο, το στέλεχος του ΚΕΜΕΑ, Βασίλειο Ρουσσάκη και τον ειδικό συνεργάτη του ΚΕΜΕΑ Δρ. Νικόλαο Λάμπα και η θεματική ‘Foreign Fighters – A decade of policy making’, με ξένους ομιλητές. Η ημερήσια διάταξη συνεχίστηκε με τις παρουσιάσεις των μελών του δικτύου EENeT και ολοκληρώθηκε με τη θεματική συζήτηση ‘Radicalization in context: Best practices and lessons learned’, με συμμετοχή Εκπροσώπων του ΚΕΜΕΑ.

Η δεύτερη ημέρα ξεκίνησε με την παρουσίαση προγραμμάτων και μελετών που υλοποιούνται από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Διερεύνησης Εγκλήματος της Γερμανίας (BKA).  Το συνέδριο έκλεισε τις εργασίες του με την ανταλλαγή απόψεων και βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των εμπειρογνωμόνων, με σκοπό την αξιοποίηση τους κατά των απειλών της ριζοσπαστικοποίησης, του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας, θέτοντας, παντα, ως κοινή συνισταμένη την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των Ευρωπαίων πολιτών.

 

1

2

3

4

6

7

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

ΕΘΝΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Copyright © 2023 KEMEA. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.