Εναρκτήρια Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Έργου με διακριτικό τίτλο: «Enhancing pRevention AnD multI-agenCy cooperAtion against TraffickING – ERADICATING

 

Το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) φιλοξένησε στην Αθήνα, την 27η και 28η Ιανουαρίου 2022, την εναρκτήρια συνάντηση του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Έργου με διακριτικό τίτλο: «Enhancing pRevention AnD multI-agenCy cooperAtion against TraffickING – ERADICATING». Το έργο έχει διάρκεια 24 μήνες και διεξάγεται στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας ISFP (Internal Security Fund Police) / THB (Trafficking in Human Beings).

Tο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) συμμετέχει ως εταίρος και συντονιστής της κοινοπραξίας του εν λόγω έργου, το οποίο στοχεύει στην ενίσχυση των μηχανισμών πρόληψης και έγκαιρης ταυτοποίησης των θυμάτων, με έμφαση στην εμπορία σεξουαλικής και εργασιακής εκμετάλλευσης, όπως και στην ενίσχυση των ικανοτήτων των Φορέων Επιβολής του Νόμου και τη βελτίωση παροχής υπηρεσιών τους.

Την εναρκτήρια συνάντηση, που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του ΚΕ.ΜΕ.Α., παρακολούθησαν δια ζώσης και εξ’ αποστάσεως (λόγω περιορισμών της νόσου Covid-19), όλοι οι εταίροι της κοινοπραξίας από Ελλάδα, Βουλγαρία και Γερμανία. Τις εργασίες της συνάντησης αυτής άνοιξε ο τομεάρχης Αντεγκληματικής Πολιτικής του ΚΕ.ΜΕ.Α. Αστυνόμος Α’, κος Βασίλειος Ρουσσάκης. Στη συνέχεια, χαιρετισμό καλωσορίσματος απηύθυνε η Project Officer του DG Home EU, κα Κοραλία Κοντού, η οποία παρουσίασε τις διαδικασίες επιχορήγησης του έργου. Η επιστημονική συνεργάτις του ΚΕ.ΜΕ.Α. και συντονίστρια του έργου ERADICATING, Δρ. Αντωνία Ποθουλάκη, παρουσίασε τη γενική επισκόπηση και τους επιμέρους στόχους του έργου. Εκ μέρους της Ομάδας Έργου του ΚΕ.ΜΕ.Α., οι επιστημονικοί συνεργάτιδες κα Ανδριανή Ρετζέπη και κα Βάγια Πουτουρούδη συμμετείχαν με τη γνώση και την εμπειρία τους στο συντονισμό της συνάντησης αυτής, όπως επίσης και στην παρουσίαση του τρίτου Πακέτου Εργασίας, υπεύθυνο του οποίου είναι επίσης το KE.ME.A. Το συγκεκριμένο Πακέτο Εργασίας αφορά στην υλοποίηση της εκπαίδευσης και των ασκήσεων προσομοίωσης με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Με φυσική παρουσία συμμετείχαν και εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ, η οποία συμμετέχει ως εταίρος της κοινοπραξίας, παρουσιάζοντας τον ρόλο της ΕΛΑΣ στην εκπλήρωση των στόχων του έργου ERADICATING.

 

 Η εκδήλωση αυτή χρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας – Αστυνομική Συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

ΕΘΝΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Copyright © 2023 KEMEA. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.