ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ European Symposium on Border Surveillance & Search and Rescue Operations Technology – BSSAR 2014

Αθήνα, 2 Δεκεμβρίου 2014

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, την 27η και 28η Νοεμβρίου 2014, το Ευρωπαϊκό Συμπόσιο σε θέματα Επιτήρησης Συνόρων, Έρευνας και Διάσωσης, «European Symposium on Border Surveillance & Search and Rescue Operations Technology – BSSAR 2014», που διοργάνωσε το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.).

Στο Ευρωπαϊκό Συμπόσιο συμμετείχαν εκατόν πενήντα (150) εκπρόσωποι διεθνών Οργανισμών, εθνικών Αρχών και Υπηρεσιών, πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ερευνητικών φορέων και τελικών φορέων – χρηστών, δεκαπέντε (15) κρατών – μελών της Ε.Ε.

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συμποσίου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα δέκα (10) Ευρωπαϊκών (FP7) και δύο (2) Εθνικών Ερευνητικών Έργων, στη μεγάλη πλειονότητα των οποίων συμμετέχει το ΚΕ.ΜΕ.Α., και τα οποία αφορούν τεχνολογίες για την επιτήρηση συνόρων, εναέρια και επίγεια μέσα επιτήρησης, διαχείριση κρίσεων και επιχειρήσεις έρευνας & διάσωσης.

Την έναρξη των εργασιών του Συμποσίου κήρυξε ο Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.Α., Καθηγητής κ. Μιχαήλ Ι. Τσινισιζέλης, ο οποίος στη διάρκεια της ομιλίας του ανέδειξε την σημασία της αξιοποίησης των σύγχρονων τεχνολογικών λύσεων για την αποτελεσματική διαχείριση των επιχειρησιακών αναγκών σε ζητήματα όπως η ασφάλεια στη Μεσόγειο, η επιτήρηση των ελληνικών συνόρων και η καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Ελληνικής Αστυνομίας κ. Γεωργόπουλος Ηλίας, ο Διοικητής του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Ναυτικής Αποτροπής Σούδας (Κ.Ε.Ν.ΑΠ.), Αρχιπλοίαρχος Π.Ν. κ. Παυλόπουλος Ιωάννης και ο επικεφαλής του Προγράμματος Ευρωπαϊκών Συνεργειών και Καινοτομίας (Project Officer of European Synergies and Innovation / European Defense Agency), κ. Vincenzo Rinaldi.

Κεντρικός ομιλητής του Συμποσίου ήταν ο επικεφαλής του Τομέα Θαλασσίων Συνόρων του Οργανισμού FRONTEX, κ. Βουρέκας Γεώργιος.

Κατά τη διάρκεια του Συμποσίου πραγματοποιήθηκε έκθεση προϊόντων, συστημάτων και λογισμικών Επιτήρησης Συνόρων, Έρευνας & Διάσωσης και έλαβαν χώρα υπαίθριες επιδείξεις συναφών τεχνολογικών λύσεων αιχμής.

Περισσότερα

 

Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

img1 sm img2 sm img3 sm
 img5 sm
img6 sm
img9 sm
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

ΕΘΝΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Copyright © 2023 KEMEA. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.