ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Υπογραφή Προγραμματικής Συμφωνίας μεταξύ του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας και του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών

Τετάρτη , 22 Ιουλίου 2015

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης και ο Πρόεδρος και Διευθυντής του  Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών Καθηγητής Νικόλαος Δεμερτζής υπέγραψαν την Τρίτη 21 Ιουλίου Προγραμματική Συμφωνία του ΚΕ.ΜΕ.Α. και του Ε.Κ.Κ.Ε. για την προώθηση της έρευνας στους τομείς της μετανάστευσης, της αντιμετώπισης του κοινωνικού αποκλεισμού, της ενσωμάτωσης ευπαθών κοινωνικών ομάδων και της πρόληψης και της μελέτης της εγκληματικότητας και των παραβατικών συμπεριφορών.

Κατά την υπογραφή της προγραμματικής συμφωνίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ΚΕ.ΜΕ.Α., παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕ.ΜΕ.Α. Καθηγητής Μιχαήλ Τσινισιζέλης  και ο Διευθυντής του ΚΕ.ΜΕ.Α. κύριος Βασίλειος Γκρίζης.

Η Συμφωνία προβλέπει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση κοινών δράσεων, που αφορούν κυρίως στην έρευνα και στη μελέτη, στην αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και των δημοσίων λειτουργών.  

Οι βασικοί τομείς της συνεργασίας περιλαμβάνουν:

• το συντονισμό των δράσεων και την βέλτιστη αξιοποίηση των εθνικών και ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων
• την ενεργή  συμμετοχή και συνεργασία φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πολιτών, κοινωνικών φορέων, οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών  και  αστυνομίας, για την εφαρμογή πολιτικών
• το σχεδιασμό,  την προετοιμασία και υλοποίηση μελετών και συμβουλευτικών δράσεων
• την υποστήριξη δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πολιτών  και δημοσίων υπαλλήλων
• το σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης.

Για το συντονισμό των μεταξύ τους σχέσεων, την προετοιμασία και την αποτελεσματικότερη εκπλήρωση της συνεργασίας των μερών θα συσταθεί ειδική επιτροπή, στην οποία ως μέλη θα συμμετάσχουν: ως εκπρόσωποι του ΚΕ.ΜΕ.Α. ο Διευθυντής κ. Βασίλειος Γκρίζης και το μέλος του Δ.Σ. Θεοδώρα Γιαννάκη και ως εκπρόσωποι του Ε.Κ.Κ.Ε. η Διευθύντρια Ερευνών Δρ. Ιωάννα Τσίγκανου και η Ειδική Λειτουργική Επιστήμων κ. Έμυ Φρονίμου.

 

Φωτογραφικό Υλικό

(Πατήστε στις φωτογραφίες για μεγέθυνση)

 

21072015 kemea3s

 

21072015 kemea4s

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

ΕΘΝΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Copyright © 2023 KEMEA. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.