ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Αθήνα, 28 Φεβρουαρίου 2017

Το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α) σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών διοργανώνει ειδική θεματική συζήτηση για το στρατηγικό σχεδιασμό και τη διαχείριση των σύγχρονων προκλήσεων και απειλών ασφάλειας σε «ταραχώδεις καιρούς» στο πλαίσιο του δεύτερου ετήσιου συνεδρίου του Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί 2-5 Μαρτίου στους Δελφούς. Η συζήτηση θα εστιάσει στην ανάδειξη των άμεσων, αλλά και των επικείμενων απειλών για την Ευρωπαϊκή ασφάλεια, αλλά και την εσωτερική ασφάλεια της Ελλάδας δίνοντας έμφαση στην ασφάλεια των συνόρων, στη ριζοσπαστικοποίηση που οδηγεί στο βίαιο εξτρεμισμό, στην τρομοκρατία και στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Τέλος, θα συζητηθούν οι προκλήσεις και οι αναγκαιότητες για τον αποτελεσματικό σχεδιασμό ασφάλειας τόσο σε επίπεδο στρατηγικής, όσο και πολιτικής.

Το πλαίσιο του προβληματισμού θα θέσει με την εισαγωγική του τοποθέτηση  ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κύριος Νικόλαος Τόσκας.  Αμέσως μετά θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συμμετοχή του Πρόεδρου του Δ.Σ. του ΚΕ.ΜΕ.Α. και Καθηγητή Σπουδών Ασφάλειας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Παναγιώτη Τσάκωνα, του Επικεφαλής του Γραφείου της Frontex στην Ελλάδα κυρίου Γρηγόριου Αποστόλου, του Dr. Lorenzo Vidino Διευθυντή του Προγράμματος για τον Εξτρεμισμό του Center for Cyber & Homeland Security του George Washington University, του Dr. Luigi Rebuffi Γενικού Γραμματέα του European Cyber Security Organization (ECSO) και του Maurice van der Velden, RAN CoE, Chair of Working Group for Health & Social Care. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Διευθυντής του ΚΕ.ΜΕ.Α. Αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας (ε.α.) Βασίλειος  Γκρίζης.  

Η συζήτηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου άξονα του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών ο οποίος επικεντρώνεται στην ανάλυση των διεθνών ανακατατάξεων στον παγκόσμιο συσχετισμό δυνάμεων και στον καθορισμό στρατηγικών που θα ενδυναμώσουν την χώρα μας για την αντιμετώπιση των εξελίξεων.

Το ετήσιο συνέδριο του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών, τελεί υπό την αιγίδα Α.Ε του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Π. Παυλόπουλου, θα παρουσιάσουν περισσότεροι από 220 ομιλητές κύρους και επιρροής από Ελλάδα και το εξωτερικό οι οποίοι και θα συζητηθούν 40 και πλέον θέματα σχετικά με τις εθνικές και παγκόσμιες προκλήσεις.

Στόχος του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών είναι η σκιαγράφηση ενός ρεαλιστικού πλαισίου στόχων και δράσεων για την μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας, η αναζήτηση πολιτικών για την αντιμετώπιση  των παγκόσμιων προκλήσεων και η  εξεύρεση κατάλληλων λύσεων στα σύνθετα, χρόνια και αλληλεξαρτώμενα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Για το πλήρες πρόγραμμα και τους ομιλητές του συνεδρίου καθώς και για πληροφορίες σχετικά με την συμμετοχή στο Φορουμ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.delphiforum.gr ή τη σελίδα του Φόρουμ στο facebook https://www.facebook.com/delphiforum.

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

ΕΘΝΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Copyright © 2023 KEMEA. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.