ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θερινή Ακαδημία Σπουδών Ασφάλειας

Η Έναρξη των εργασιών της Θερινής Ακαδημίας τη Δευτέρα 25 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κύριο Παναγιώτη Κουρουμπλή και από τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κύριο Νικόλαο Τόσκα. Την εναρκτήρια συνεδρία τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κύριος Δημήτριος Αναγνωστάκης και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητής Ανασυγκρότησης κύριος Τζανέτος Φιλιππάκος και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό στους συμμετέχοντες. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕ.ΜΕ.Α. Καθηγητής Παναγιώτης Τσάκωνας και Επιστημονικός Υπεύθυνος της Ακαδημίας, καθώς και ο Διευθυντής του ΚΕ.ΜΕ.Α. Υποστράτηγος ε.α. Βασίλειος Γκρίζης παρουσίασαν τη φιλοσοφία και τους στόχους της Θερινής Ακαδημίας και τις μελλοντικές εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες του ΚΕ.ΜΕ.Α.

Στόχος της Θερινής Ακαδημίας ήταν η εκπαίδευση και επιμόρφωση των συμμετεχόντων επί των σύγχρονων προσεγγίσεων σε θέματα αιχμής των σπουδών ασφάλειας, με έμφαση στα σημαντικότερα προβλήματα και προκλήσεις ασφάλειας στην περιοχή της Μεσογείου, με την ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία της να έγκειται στην παροχή εμπεριστατωμένης και υψηλού επίπεδου γνώσης για τα σύγχρονα ζητήματα και απειλές ασφάλειας προσαρμοσμένης μάλιστα στις εκπαιδευτικές και επιχειρησιακές ανάγκες στελεχών των Υπηρεσιών επιβολής του νόμου, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης γενικότερα.

Οι βασικές θεματικές που καλύφτηκαν ήταν:

  1.     Συγκρούσεις, βία και ασφάλεια στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική.
  2.     Οι επιπτώσεις της μεταναστευτικής- προσφυγικής κρίσης στην ευρωπαϊκή ασφάλεια.
  3.     Ισλαμιστική Ριζοσπαστικοποίηση.
  4.     Τρομοκρατικές Επιθέσεις στην Ευρώπη- «Μοναχικοί Λύκοι & Αλλοδαποί Μαχητές».
  5.     Ανάλυση Δεδομένων & Αξιοποίηση Πληροφοριών.
  6.     Στρατηγικές και επιχειρησιακές τακτικές πρόληψης και αποτροπής.   

Οι συμμετέχοντες, οι οποίοι επιλέχτηκαν από την Οργανωτική Επιτροπή κατόπιν υποβολής αιτημάτων συμμετοχής, ήταν πενήντα έξι (56) στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Δεκατέσσερις (14) πανεπιστημιακοί, ερευνητές, αξιωματικοί υπηρεσιών επιβολής νόμου από την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο και στελέχη της EUROPOL, του FRONTEX, της INTERPOL και του ΚΕ.ΜΕ.Α. ήταν οι διδάσκοντες της Θερινής Ακαδημίας, η οποία ολοκληρώθηκε με την διεξαγωγή άσκησης επί χάρτου με στόχο τη δοκιμή σε προβάλλον προσομοίωσης του περιεχομένου των διαλέξεων.

Η συμμετοχή των στελεχών έγινε μέσω της παροχής υποτροφίας από το ΚΕ.ΜΕ.Α.

Περισσότερα

Μήνυμα Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη

Χαιρετισμός Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Μήνυμα Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας

Μήνυμα Προέδρου Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.Α.

Μήνυμα Διευθυντή ΚΕ.ΜΕ.Α.

Agenda

Συμπεράσματα

Φωτογραφικό Υλικό

 

 

 THUMB8P5A0122  THUMB8P5A0092
 THUMB8P5A0134  THUMB8P5A0075
 thumb8P5A0156  THUMB8P5A0066
 THUMB8P5A0013  THUMB8P5A0034

 

 

 

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

ΕΘΝΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Copyright © 2023 KEMEA. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.