ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ JOHN JAY CONFERENCE

Αθήνα, 19 Ιουνίου 2014

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από την 11η έως και την 14η Ιουνίου 2014 με θέμα “The Rule of Law in an Era of Change: Security, Social Justice and Inclusive Governance”.

Το Διεθνές Συνέδριο συνδιοργάνωσαν το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) και το Κολλέγιο John Jay του Πανεπιστημίου της Πόλης της Νέας Υόρκης στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, με την οικονομική στήριξη του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” και υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Στην τελετή έναρξης του Συνεδρίου, που έγινε στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Αθηναίων, χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γεώργιος Καμίνης.

Κατά την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλειος Κικίλιας ο οποίος, αναδεικνύοντας στην ομιλία του την ασφάλεια ως κοινωνικό αγαθό, επεσήμανε την ανάγκη της διεθνούς συνεργασίας στον συγκεκριμένο τομέα, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην επιτυχημένη οκταετή συνεργασία του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας και του Κολλεγίου John Jay (Δελτίο Τύπου του Υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη). Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου κεντρικές ομιλίες απηύθυναν επίσης ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) κ. Θεόδωρος Δραβίλλας και ο Νομικός Σύμβουλος του Νέλσονα Μαντέλα κ. Γεώργιος Μπίζος.

Στο Διεθνές Συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από τριακόσιοι (300) σύνεδροι, εκπροσωπώντας Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, Υπηρεσίες και Φορείς από τη Βόρεια και Νότια Αμερική, την Ασία, την Ευρώπη και την Αυστραλία. Οι θεματικές του ενότητες αναπτύχθηκαν υπό το πρίσμα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του σεβασμού των θεμελιωδών ελευθεριών και αφορούσαν ενδεικτικά αντικείμενα όπως: κοινωνικά κινήματα (θεωρία και πρακτική), τρομοκρατία και αντιτρομοκρατία, διεθνικό έγκλημα και οι πολιτικές του διαστάσεις, οικονομικές και κοινωνικές διαστάσεις του οργανωμένου εγκλήματος, μετανάστευση και εμπορία ανθρώπων, κυβερνοέγκλημα, καταστάσεις κρίσεων και κράτος δικαίου, σχέσεις αστυνομίας – πολίτη, ψυχική υγεία και συστήματα ποινικής δικαιοσύνης, εγκλεισμός και επανένταξη κ.ο.κ. (Πρόγραμμα Συνεδρίου)

Η τελετή λήξης του Διεθνούς Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης.

 

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

ΕΘΝΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Copyright © 2023 KEMEA. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.