ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερίδα με θέμα «Ιστορία, Μνήμη και “Ευαίσθητα” Αρχεία των Σωμάτων Ασφαλείας στην Ελλάδα

Αθήνα, 24 Ιουνίου 2015

Την Τρίτη 23 Ιουνίου 2015, διοργανώθηκε από το ΚΕ.ΜΕ.Α. ημερίδα με θέμα “Ιστορία, Μνήμη και ‘Ευαίσθητα’ Αρχεία των Σωμάτων Ασφαλείας στην Ελλάδα”, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη καθηγητή κ. Γιάννη Πανούση, ενώ τις εργασίες συντόνισε ο Ομότιμος καθηγητής Ηλίας Νικολακόπουλος.

Η ημερίδα ξεκίνησε με τους εναρκτήριους χαιρετισμούς  του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημητρίου Αναγνωστάκη, του Προέδρου του ΚΕ.ΜΕ.Α καθηγητή κ. Μιχάλη Τσινισιζέλη και της Προϊσταμένης του Τμήματος Εκδόσεων της Διεύθυνσης και Επικοινωνίας/ ΑΕΑ κας  Μ. Κωνσταντοπούλου. Στις εργασίες της ημρίδας συμμετείχαν ανώτατοι αξιωματικοί και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και του ΚΕ.ΜΕ.Α. Εκπρόσωποι εθνικών Αρχών και Υπηρεσιών, πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και ερευνητικών φορέων.  

Ακολούθησαν δύο συνεδρίες, εκ των οποίων στην πρώτη συμμετείχε  η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας και Διεθνούς Πολιτικής, Αντιπρύτανης, Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κα Κωνσταντίνα Μπότσιου, η Καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας, Πανεπιστημίου Κρήτης, κα Έφη Αβδελά, ο Καθηγητής Μεσαιωνικής Ιστορίας, Ιουνίου Πανεπιστημίου, Πρόεδρος Εφορίας Γ.Α.Κ., κ. Νίκος Καραπιδάκης και ο Επίκουρος Καθηγητής Νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας, Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Βαγγέλης Καραμανωλάκης.

Στη δεύτερη συνεδρία συμμετείχε  η Επίκουρη Καθηγήτρια Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας, Παντείου Πανεπιστημίου, κα Νίκη Μαρωνίτη, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής ε.α. κ. Κώστας Δανούσης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Εγκληματολογίας, Teesside University, UK, κ. Γιώργος Παπανικολάου και η Καθηγήτρια Εγκληματολογίας και Αντεγκληματικής Πολιτικής, Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κα Σοφία Βιδάλη.

Οι εργασίες έκλεισαν με την εισήγηση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη καθηγητή κ. Γιάννη Πανούση με θέμα Η συμφιλίωση λαού Αστυνομίας, το Αρχείο των Σωμάτων Ασφαλείας και η νέα πολιτική για την Αστυνομία και ανοιχτή συζήτηση.

 

Φωτογραφικό Υλικό

(πατήστε στις φωτογραφίες για μεγέθυνση)

 

ph1 thmb

ph2 thmb ph3 thmb ph4 thmb
     
ph5 thmb ph6 thmb ph7 thmb
     
ph8 thmb ph9 thmb ph10 thmb
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

ΕΘΝΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Copyright © 2023 KEMEA. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.