ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ενημερωτική Ημερίδα για τη Διαπολιτισμική Επιμόρφωση των Υπαλλήλων των Υπηρεσιών του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στην Καλαμάτα

Αθήνα, 24 Ιουνίου 2015

Ενημερωτική Ημερίδα στο πλαίσιο της υλοποίησης του Έργου 3.1.γ13 για τη «Διαπολιτισμική Επιμόρφωση των υπαλλήλων των Υπηρεσιών του πρώην Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και νυν Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Π.Δ. 24/2015) κατά των διακρίσεων λόγω εθνικής καταγωγής, φύλου και χρώματος δέρματος» διοργανώθηκε από το ΚΕ.ΜΕ.Α σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας.

Στην Ημερίδα παρευρέθησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Αιδεσιμολογιότατος πατήρ Παναγιώτης Χριστόπουλος, η βουλευτής κυρία Κοζομπόλη Αμανατίδη Παναγιώτα, ο βουλευτής κύριος Πέτρος Κωνσταντινέας, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κύριος Περικλής Μαντάς, ο Αντιδήμαρχος κύριος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, η Ταξίαρχος κυρία Κωνσταντίνα Κορώνη, ο Διοικητής της 120 ΠΕΑ Ταξίαρχος Θεόδωρος Λάγιος ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας Ταξίαρχος Φώτιος Αδαμάντιος Μητρόπουλος και ο κύριος Πλαταρός Ιωάννης, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας. Στις εργασίες  συμμετείχαν ανώτατοι αξιωματικοί και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πολεμικής Αεροπορίας, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων και πολίτες.  

Η Ημερίδα ξεκίνησε με την εναρκτήρια εισήγηση του Διευθυντή του ΚΕ.ΜΕ.Α. και επιστημονικού υπευθύνου του έργου κυρίου Βασίλειου Γκρίζη. Παράλληλα, οι υπεύθυνοι του εκπαιδευτικού υλικού Κωλέτσης Σπυρίδων και Τριαντάφυλλος Καρατράντος παρουσίασαν τους  στόχους και το εκπαιδευτικό πλαίσιο του προγράμματος διαπολιτισμικής επιμόρφωσης. Ακολούθησε γόνιμη συζήτηση γύρω από τη διαπολιτισμική επιμόρφωση, την πολυπολιτισμικότητα και την αντιμετώπιση των διακρίσεων με τοποθετήσεις των εκπροσώπων των φορέων και των πολιτών.

 

Οπτικοακουστικό Υλικό

video thmb

 

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

ΕΘΝΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Copyright © 2023 KEMEA. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.