ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ενημερωτική Ημερίδα για τη Διαπολιτισμική Επιμόρφωση των Υπαλλήλων των Υπηρεσιών του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στη Ρόδο

Αθήνα, 19 Ιουνίου 2015

Ενημερωτική Ημερίδα στο πλαίσιο της υλοποίησης του Έργου 3.1.γ13 για τη «Διαπολιτισμική Επιμόρφωση των υπαλλήλων των Υπηρεσιών του πρώην Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και νυν Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Π.Δ. 24/2015) κατά των διακρίσεων λόγω εθνικής καταγωγής, φύλου και χρώματος δέρματος» διοργανώθηκε από το ΚΕ.ΜΕ.Α  και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την Τρίτη 16 Ιουνίου 2015 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Ρόδο.

Στην Ημερίδα παρευρέθησαν απηύθυναν χαιρετισμό ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ρόδου Πανοσιολογιότατος πατήρ Νεκτάριος Πόκκιας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Δωδεκανήσου Ταξίαρχος Φώτιος Νικοκόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Ρόδου κύριος Τέρις Χατζηιωάννου, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κύριος Άγγελος Ανανίας, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κύριος Χρήστος Ευστρατίου, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κυρία Χαρούλα Γιασιράνη, ο Πρόεδρος του Κ.Ε.Κ. Γεώργιος Γεννηματάς κύριος Δημήτρης Τσοπανάκης, η Περιφερειακή Σύμβουλος κυρία Ελευθερία Φτακλάκη, ο Διευθυντής Διά Βίου Μάθησης, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Ρόδου κύριος Δημήτριος Κυπριώτης και ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας κύριος Ηλίας Αργύρης. Στις εργασίες  συμμετείχαν ανώτατοι αξιωματικοί και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων και πολίτες.  

Η Ημερίδα, η οποία πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, ξεκίνησε με την εναρκτήρια εισήγηση του Διευθυντή του ΚΕ.ΜΕ.Α. και επιστημονικού υπευθύνου του έργου κυρίου Βασίλειου Γκρίζη. Παράλληλα, οι υπεύθυνοι του εκπαιδευτικού υλικού Κωλέτσης Σπυρίδων και Τριαντάφυλλος Καρατράντος παρουσίασαν τους  στόχους και το εκπαιδευτικό πλαίσιο του προγράμματος διαπολιτισμικής επιμόρφωσης. Ακολούθησε γόνιμη συζήτηση γύρω από τη διαπολιτισμική επιμόρφωση, την πολυπολιτισμικότητα και την αντιμετώπιση των διακρίσεων με τοποθετήσεις των εκπροσώπων των φορέων και των πολιτών.

 

Φωτογραφικό Υλικό

(πατήστε στις φωτογραφίες για μεγέθυνση)

 

pic1thmb

 

pic2thmb

 

pic3thmb

 

pic4thmb 

 

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

ΕΘΝΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Copyright © 2023 KEMEA. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.