ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Διήμερο εργαστήρι για την προστασία κρίσιμων υποδομών»

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΚΕ.ΜΕ.Α. στις 14 & 15 Δεκεμβρίου 2015, με συμμετοχή πάνω από 160 ειδικών, εκπροσώπων κρίσιμων υποδομών, από τους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και των επικοινωνιών, ΔΕΚΟ και ιδιωτικό τομέα (Εταιρειών και Ομίλων Εταιρειών). Επίσης συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες συναρμόδιων Υπουργείων (Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας) και εκπρόσωποι εποπτευόμενων Φορέων και Οργανισμών, καθώς και Ανεξάρτητων Αρχών.

Στο πλαίσιο μεταφοράς του ευρωπαϊκού κεκτημένου παρουσιάσθηκαν από ειδικούς ομιλητές του ΚΕ.ΜΕ.Α. και του Joint Research Center, καινοτόμες μέθοδοι και μοντέλα προσομοίωσης. Η δεύτερη ημέρα αφιερώθηκε σε βέλτιστες πρακτικές σχεδιασμού ασφάλειας και στη διεξαγωγή άσκηση, βασισμένης σε κλιμακούμενο σενάριο φυσικής καταστροφής, με απαιτήσεις συνέργειας ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, σε κλιμακούμενα για την προστασία κρίσιμων υποδομών.

Τις εργασίες του εργαστηρίου/εκπαιδευτικού προγράμματος άνοιξε ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κος Παναγιώτης ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ, ο οποίος εστίασε πρωτίστως στην κοινωνική διάσταση αυτής της απαίτησης προστασίας αλλά και στην καλλιέργεια του αισθήματος ασφάλειας ως εφαλτήριο για την ανάπτυξη.

Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κος Δημήτριος ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ, απηύθυνε χαιρετισμό-ομιλία, ο οποίος ανέδειξε το ρόλο και τις πρωτοβουλίες του ΚΕ.ΜΕ.Α., επισημαίνοντας την προστιθέμενη αξία του εργαστηρίου στα σύγχρονα ζητήματα εσωτερικής ασφάλειας και τη διασύνδεση της ασφάλειας με την ανάπτυξη, καθώς και τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα των μέτρων ασφάλειας και την απαιτούμενη ισορροπία στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αναγνώσθηκε επίσης χαιρετισμός του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κου Τζανέτου ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ.

Δείτε το από 15/12 δελτίο τύπου του ΥΠΟΜΕΔΙ, με τίτλο «ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΜΕΔΙ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΓΟΥΡΙΔΗ ΣΤΟ ΚΕΜΕΑ»

Δείτε το πρόγραμμα του Διήμερου Εργαστηρίου εδώ.

Διαβάστε Ενημερωτικό εγχειρίδιο για το εργαστήριο/εκπαιδευτικό πρόγραμμα εδώ.

 

Φωτογραφικό Υλικό

 

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

ΕΘΝΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Copyright © 2023 KEMEA. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.