Σεμινάριο υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας για την κατάρτιση – εκπαίδευση των Αρχών Επιβολής του Νόμου (CEPOL), με θέμα “Εκπαίδευση Εκπαιδευτών, Φάση 2η, ‘Train the trainers, Step II’ ”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκπαιδευτική δράση υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας για την εκπαίδευση των Αρχών Επιβολής του Νόμου (CEPOL), με θέμα «Train the trainers, Step IΙ» (Εκπαίδευση Εκπαιδευτών, Φάση 2η).

Συμμετείχαν 26 στελέχη των Εθνικών Αρχών Επιβολής του Νόμου των Κ-Μ της Ε.Ε., συνεργαζόμενων με τη CEPOL τρίτων Χωρών και Ευρωπαϊκών Υπηρεσιών.

Εισηγητές της εκπαιδευτικής δράσης ήταν στελέχη της CEPOL,  καθηγητές του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου, στελέχη του ΚΕ.ΜΕ.Α. και του Τμήματος CEPOL της Ελληνικής Αστυνομικής Ακαδημίας.

 

CEPOLbannerThmb

 

Με σημαντικά οφέλη για τα συμμετέχοντα στελέχη, ολοκληρώθηκε, σήμερα 19 Σεπτεμβρίου 2019, εκπαιδευτική δράση, με θέμα “Train the Trainers, Step 2’’(Εκπαίδευση Εκπαιδευτών, Φάση 2η).

Η εκπαιδευτική δράση, 4ήμερης διάρκειας, που τέλεσε υπό την αιγίδα του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) για την Κατάρτιση – Εκπαίδευση των Αρχών Επιβολής του Νόμου (CEPOL), αποτελεί συνέχεια της 1ης Φάσης της Εκπαίδευσης που υλοποιήθηκε από την Αστυνομική Ακαδημία της Κύπρου τον περασμένο Ιούλιο και πραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα από 16 έως 19 Σεπτεμβρίου 2019, σε αίθουσα του ξενοδοχείου ΚΑΨΗΣ (CAPSIS HOTEL) στη Θεσσαλονίκη και σε αυτή συμμετείχαν εκπαιδευτές – στελέχη των Αρχών Επιβολής του Νόμου των Κρατών – Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και Ευρωπαϊκών Υπηρεσιών.

Η οργάνωση και διεξαγωγή της εκπαιδευτικής δράσης πραγματοποιείται από το ΚΕ.ΜΕ.Α.  σε συνεργασία με την Αστυνομία της Κύπρου, τη CEPOL, το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και την Ελληνική Αστυνομική Ακαδημία, και η συνολική χρηματοδότηση του εκπαιδευτικού προγράμματος εξασφαλίστηκε από πόρους της Ε.Ε. και της CEPOL, προοριζόμενους για την εκπαίδευση και επιμόρφωση στελεχών των Αρχών Επιβολής του Νόμου της Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, στις εργασίες του Σεμιναρίου, συμμετείχαν ως εκπαιδευόμενοι, (26) στελέχη προερχόμενα από (21) Κ-Μ της Ε.Ε., από μια τρίτη χώρα που έχει συνάψει σύμφωνο συνεργασίας με τη CEPOL (Αρμενία), και τον EuLISA.

Ως εκπαιδευτές-εμπειρογνώμονες συμμετείχαν στελέχη από τη CEPOL, καθηγητές του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου, στελέχη του ΚΕ.ΜΕ.Α., της Ελληνικής Αστυνομίας και του  Τμήματος CEPOL της Ελληνικής Αστυνομικής Ακαδημίας.

Την έναρξη των εργασιών της εκπαίδευσης κήρυξε ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος, κ. Κωνσταντίνος Σκούμας, ως εκπρόσωπος της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη βαρύτητα  την οποία προσδίδει η Ελληνική Αστυνομία στην επιτυχή υλοποίηση των εκπαιδευτικών δράσεων της CΕPOL, ενστερνιζόμενη το γεγονός ότι αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα κανάλια επικοινωνίας των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας των Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Επιπλέον, ο κ. Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος στην ομιλία του επεσήμανε τη σπουδαιότητα του ρόλου της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής δράσης της CEPOL, που εστιάζει στη χρήση των πλέον σύγχρονων μεθόδων, τεχνολογιών και τεχνικών δια βίου εκπαίδευσης και κατάρτισης από τους εκπαιδευτές των Υπηρεσιών Επιβολής του Νόμου.

Το επίπεδο των εργασιών και οι γενικότερες συνθήκες οργάνωσης και διεξαγωγής της εκπαιδευτικής δράσης προκάλεσαν τα ευμενή σχόλια των συμμετεχόντων, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, τη διαδραστικότητα της εκπαίδευσης και την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων στους συμμετέχοντες σε αυτή.

 

Δείτε φωτογραφίες από την εκπαιδευτική δράση

(κάντε click πάνω στις φωτογραφίες για μεγέθυνση)

 

 img1 thmb

 

img2 thmb

 

img3 thmb

 

img4 thmb

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

ΕΘΝΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Copyright © 2023 KEMEA. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.