Ημερίδα Ενημέρωσης του έργου ARIADNE2

Καρδίτσα, 5 Σεπτεμβρίου 2022

 

Με πρωτοβουλία του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας του Δήμου Καρδίτσας, πραγματοποιήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2022 και στο ξενοδοχείο ΚΙΕΡΙΟΝ στην Καρδίτσα ημερίδα ενημέρωσης για το έργο ARIADNE2, που αφορά στην ανάπτυξη και υποστήριξη διατομεακών διαδικασιών αστυνομικής αναφοράς για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας κατά γυναικών μεταναστριών και προσφύγων.

Πρόκειται για έργο που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα από το Πρόγραμμα «Δικαιώματα Ισότητα και Ιθαγένεια 2014-2020».

Σκοπός του Έργου «ARIADNE2: Developing and supporting multidisciplinary police reporting procedures to prevent and respond to domestic violence against migrant / refugee women» είναι η υποστήριξη των στελεχών των Γραφείων Καταπολέμησης της Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, σε Αττική, Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία, με ειδική στόχευση την ενίσχυση των διαδικασιών αστυνομικής αναφοράς περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας με θύματα μετανάστριες / γυναίκες πρόσφυγες.

Στην κοινοπραξία του Έργου, που υλοποιεί το ΚΕ.ΜΕ.Α από τις 15 Απριλίου 2020, συμμετέχουν οι φορείς – εταίροι: το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) ως Συντονιστής του Έργου, το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.), ο Δήμος Αθηναίων, το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών – ΔΙΟΤΙΜΑ, η ACTIONAID HELLAS και το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας.

Κατά την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου χαιρετισμό απηύθυνε η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ν. Καρδίτσας κα Σκόνδρα Ασημίνα, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλειος Τσιάρας και η Διευθύντρια του ΚΕ.ΜΕ.Α., Αντιστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. (εα) κα Κωνσταντία Κορώνη. Χαιρετισμό απέστειλε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Κώστας Τσιάρας.

Ακολούθως, εκπρόσωποι από το ΚΕ.ΜΕ.Α., τη ΔΙΟΤΙΜΑ και το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας παρουσίασαν την εξέλιξη και τα αποτελέσματα των εργασιών του Έργου, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 14 Σεπτεμβρίου 2022.

Στις εργασίες του συνεδρίου έλαβαν μέρος περισσότεροι από 50 συμμετέχοντες προερχόμενοι από την Ελληνική Αστυνομία, το Δήμο Καρδίτσας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, την Κοινωνία των Πολιτών, τα Συμβουλευτικά Κέντρα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το προσωπικό ξενώνων προστασίας θυμάτων ενδοοικογενειακής Βίας, Γυναικείες Οργανώσεις και άλλους φορείς.

 

img1

 

img2

 

img3

 

img4

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

ΕΘΝΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Copyright © 2023 KEMEA. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.