3ο Διήμερο Σεμινάριο για το Ελληνικό Κέντρο Αριστείας για το Κυβερνοέγκλημα

Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2015

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 3ου Διήμερου Σεμιναρίου στο πλαίσιο του Ελληνικού Κέντρου Αριστείας για το Κυβερνοέγκλημα που υλοποιεί το ΚΕ.ΜΕ.Α. με τη χρηματοδότηση του Prevention of and Fight against Crime Programme της Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την παρουσία και εναρκτήριο χαιρετισμό του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κυρίου Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Το Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 14 και 15 Οκτωβρίου 2015 στο ξενοδοχείο Radisson Blu Park. Τους σκοπούς και τους στόχους του  Σεμιναρίου ανέπτυξε στην εισαγωγική του ομιλία ο Διευθυντής του ΚΕ.ΜΕ.Α. υποστράτηγος ε.α. Βασίλειος Γκρίζης, ενώ απηύθυνε χαιρετισμό ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης. Στις εργασίες  συμμετείχαν ανώτατοι αξιωματικοί και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και του ΚΕ.ΜΕ.Α. Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί, εκπρόσωποι εθνικών αρχών και υπηρεσιών του δημοσίου τομέα, πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και ερευνητικών φορέων.

Την πρώτη ημέρα πραγματοποιήθηκε η κεντρική συνεδρία με τις εισηγήσεις του κυρίου Ιωάννη Αγγελή- Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών- για την «ασφάλεια στο διαδίκτυο- νομική και τεχνική διάσταση: μπορεί  να ελεγχθεί νομικώς το διαδίκτυο;», του Αστυνόμου Β΄ Γεωργίου Γερμανού από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την «ασφάλεια στον κυβερνοχώρο- Ελληνική πραγματικότητα», της κυρίας Ann Mennens- Διευθύντριας του Βελγικού Κέντρου Αριστείας για το Κυβερνοέγκλημα- για τον «Βελγικό Οδηγό Ασφάλειας στον Κυβερνοχώρο» και της κυρίας Δήμητρας Λιβέρη- ειδικής εμπειρογνώμονος του ENISA- για τις «δράσεις του ENISA για την προώθηση της Ασφάλειας Δικτύων και Πληροφοριών».  

Ακολούθησαν ειδικές τομεακές εκπαιδεύσεις για Προσωπικό Αστυνομικών Υπηρεσιών, για Δικαστικούς και Εισαγγελικούς Λειτουργούς και για στελέχη του Δημοσίου Τομέα, οι οποίες συνεχίστηκαν και τη δεύτερη ημέρα. Οι ειδικοί εκπαιδευτές προέρχονταν από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από το Πρωτοδικείο Αθηνών, από τη Microsoft EU, από τη Europol, από τη Eurojust, από το CERT της Ελλάδας, από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και από το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας.  Οι εργασίες του Σεμιναρίου ολοκληρώθηκαν με την αποτύπωση των συμπερασμάτων σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης.

Agenda
Χαιρετισμός Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Ομιλία Διευθυντή ΚΕ.ΜΕ.Α.

 

Φωτογραφικό Υλικό

(κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση)

DSC01615 thmb

 

DSC01626 thmb

 

DSC01629 thmb

 

 

 DSC01642 thmb

 

DSC01690 thmb

 

 

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

ΕΘΝΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Copyright © 2023 KEMEA. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.