ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ενημερωτική Ημερίδα για την Προστασία των Υποδομών Ζωτικής Σημασίας (μεταφορών και ενέργειας). Θεσσαλονίκη, 31 Οκτωβρίου 2017.

Αθήνα, 4 Νοεμβρίου 2017

Το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ) διεξήγαγε με ιδιαίτερη επιτυχία, την Τρίτη 31/10/2017 και ώρες απογευματινές, στο ξενοδοχείο GRAND HOTEL PALACE στη Θεσσαλονίκη, Ημερίδα με θέμα την Προστασία των Κρίσιμων Υποδομών. Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Δράσης «Εκπαιδεύσεις για την Προστασία των Υποδομών Ζωτικής Σημασίας», η οποία συγχρηματοδοτείται κατά 75% από κοινοτικούς και 25% από εθνικούς πόρους, μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας/Τομέας Αστυνομικής Συνεργασίας (2014-2020).

Στην Ημερίδα συμμετείχαν επαγγελματίες που είναι επιφορτισμένοι με την προστασία των μεταφορών και της ενέργειας, κατόπιν προσκλήσεως συμμετοχής που τους απέστειλε το ΚΕΜΕΑ. Πιο ειδικά, την ενημέρωση παρακολούθησαν συνολικά εβδομήντα οκτώ (78) Εκπρόσωποι από συνολικά δεκαεννέα (19) συναρμόδιους φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα της Βορείου Ελλάδας που σχετίζονται με την προστασία των μεταφορών και της ενέργειας.

Οι εργασίες της Ημερίδας άνοιξαν με το χαιρετισμό του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγου Φώτιου ΔΟΜΖΑΡΙΔΗ και του Διοικητή Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης Αρχιπύραρχου Δημητρίου ΤΣΑΤΣΟΥΛΑ.

Κατά το πρώτο μέρος της Ημερίδας, οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το γενικό πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί το ΚΕΜΕΑ στον τομέα της “Προστασίας των Υποδομών Ζωτικής Σημασίας’’.

Κατά το δεύτερο μέρος, η εκπαιδευτική ομάδα της Δράσης με τίτλο: “Εκπαιδεύσεις για την Προστασία των Υποδομών Ζωτικής Σημασίας” παρουσίασε τις θεματικές της ενότητες: Θεσμικό Πλαίσιο Προστασίας Υ.Ζ.Σ., Εκτίμηση Επικινδυνότητας και Τρωτότητας Υ.Ζ.Σ., Σχέδιο Ασφάλειας Λειτουργίας Υ.Ζ.Σ., Θέματα Προστασίας (Safety) Y.Ζ.Σ. και Αδιάλειπτη Λειτουργία Υ.Ζ.Σ.

Κατά το τρίτο και τελευταίο μέρος, συμμετέχοντες και ομιλητές είχαν την ευκαιρία, μέσω ενός ανοιχτού και εποικοδομητικού διαλόγου, να ανταλλάξουν γνώσεις και απόψεις.

 

funding

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

ΕΘΝΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Copyright © 2023 KEMEA. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.