25η Νοεμβρίου – Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Πρακτικός Αστυνομικός Οδηγός για τη διαχείριση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας κατά των γυναικών και ενίσχυση της δια-τομεακής συνεργασίας

 

To ΚΕ.ΜΕ.Α. υλοποίησε ως Συντονιστής το συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση Έργο «ARIADNE: Ανάπτυξη και υποστήριξη δια-τομεακών διαδικασιών αστυνομικής αναφοράς για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας κατά των γυναικών» (REC PROGRAMME 2014 – 2020).

Φορείς εταίροι της κοινοπραξίας του Έργου ARIADNE ήταν το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.), το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.), ο Δήμος Αθηναίων, η Εταιρεία Σοβαρών και Επιμενουσών Ψυχικών Διαταραχών (ΑΝΑΚΤΗΣΗ) και η εταιρεία CMT PROOPTIKI.

Σκοπός του Έργου ARIADNE είναι η ενίσχυση της δια-τομεακής συνεργασίας για την προστασία των γυναικών θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, με ειδική στόχευση την υποστήριξη των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας σε θέματα αναφοράς των σχετικών περιστατικών.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου δημιουργήθηκε ένας Πρακτικός Αστυνομικός Οδηγός για τη διαχείριση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας κατά των γυναικών και την ενίσχυση της δια-τομεακής συνεργασίας μεταξύ Αστυνομικών Υπηρεσιών και φορέων αρωγής και στήριξης γυναικών θυμάτων.

Τον Πρακτικό Αστυνομικό Οδηγό μπορείτε να τον βρείτε διαθέμισμο εδώ.

 

H ενδοοικογενειακή βία κατά των γυναικών ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ιδιωτική υπόθεση

Η καταγγελία της στην Αστυνομία ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ τα θύματα και είναι ΑΠΟΔΕΙΞΗ ότι συμβαίνει

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

ΕΘΝΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Copyright © 2023 KEMEA. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.