Δελτίο τύπου Άσκησης επί Χάρτου Ε.Υ.Ζ.Σ.2

Υλοποιήθηκε με επιτυχία η άσκηση επί χάρτου υπό την κωδική ονομασία Ε.Υ.Ζ.Σ.2, η οποία πραγματοποιήθηκε την 14 Δεκεμβρίου 2018, στην έδρα του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας.

Στην άσκηση συμμετείχαν συνολικά 153 στελέχη από Υποδομές και Υπηρεσίες/Φορείς του Δημόσιου τομέα. Ειδικότερα, οι παίκτες της άσκησης εκπροσωπούσαν Υποδομές του τομέα της ενέργειας (ηλεκτρισμός, φυσικό αέριο και πετρέλαιο), καθώς και Υπηρεσίες Εκτάκτων Αναγκών (ΕΛ.ΑΣ., Π.Σ., Λ.Σ./ΕΛ.ΑΚΤ., Ε.Υ.Π., Γ.Γ.Π.Π., Ε.Κ.Α.Β., Ε.Κ.ΕΠ.Υ., Περιφέρεια Αττικής κ.λπ.). Επίσης συμμετείχαν στελέχη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.) και του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Ως παρατηρητές, συμμετείχαν στελέχη των Υποδομών ενέργειας (Δ.Ε.Η., Α.Δ.Μ.Η.Ε., Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., ΗΡΩΝ, PROTERGIA, Δ.Ε.Σ.Φ.Α., Δ.Ε.Π.Α., Ε.Δ.Α.Α., T.A.P., ΕΛ.ΠΕ., Motor Oil Hellas κ.λπ.) οι οποίες είχαν ενεργό ρόλο στην άσκηση (με διάθεση παικτών), καθώς και εκπρόσωποι Υποδομών του τομέα Μεταφορών (οδικές, σιδηροδρομικές, θαλάσσιες και αεροπορικές).

Το σενάριο της άσκησης βασίστηκε σε επεισόδια κλιμακούμενης δυσκολίας, με έμφαση στην ασφάλεια των Υποδομών ενέργειας. Στην κορύφωσή της η άσκηση εξέτασε ζητήματα ενεργειακής επάρκειας της Χώρας (εναλλακτικές πηγές τροφοδοσίας, αποθέματα/εφεδρείες). Στην άσκηση εξετάστηκε ο ρόλος του υπό δημιουργία Συντονιστικού Κέντρου και ο μελλοντικός τρόπος αξιοποίησής του.

Με την άσκηση ολοκληρώθηκαν οι ετήσιες δράσεις δικτύωσης των Υποδομών (διήμερο ετήσιο συνέδριο και διεξαγωγή ετήσιας άσκησης). Απομένει η αποτίμηση της άσκησης η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2019 και να αποσταλεί στις Υποδομές και Φορείς/Υπηρεσίες για περαιτέρω αξιοποίηση.

 

 

 eu

Ευρωπαϊκή Ένωση

Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας

«Ισότητα, Αλληλεγγύη, Προστασία»

 

 op

 

 Δράση συγχρηματοδοτούμενη σε ποσοστό 75% από πόρους της Ε.Ε. και 25% από εθνικούς πόρους που θα βαρύνει τις πιστώσεις  του υπ΄ αριθμ. 2018ΣΕ75020015 Έργου της ΣΑΕ 750/2 με τίτλο: «Ενίσχυση των Φορέων Επιβολής του Νόμου για την Αναγνώριση και Καταπολέμηση της Ριζοσπαστικοποίησης και του Εξτρεμισμού». 

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

ΕΘΝΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Copyright © 2023 KEMEA. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.