2η Ακαδημία Σπουδών Ασφάλειας Θεσσαλονίκης

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της  2ης Ακαδημίας Σπουδών Ασφάλειας Θεσσαλονίκης που διοργάνωσε το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας από τις 5 ως και τις 9 Νοεμβρίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή  σαράντα ένα (41) στελεχών από την Ελληνική Αστυνομία και τον Ελληνικό Στρατό. Η Ακαδημία επικεντρώθηκε στη θεματική «Η Ευρωπαϊκή Ασφάλεια σε Περίοδο Κρίσεων και οι Προκλήσεις για την Ελλάδα».

Η έναρξη των εργασιών της Ακαδημίας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Κέντρου, Καθηγητή Τσάκωνα Παναγιώτη, ενώ Δώδεκα (12) πανεπιστημιακοί και στελέχη του ΚΕ.ΜΕ.Α. ήταν οι διδάσκοντες της Ακαδημίας,

Στόχος της 2ης Ακαδημίας Σπουδών Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ήταν η εκπαίδευση και επιμόρφωση των συμμετεχόντων για μια σειρά φλεγόντων ζητημάτων ασφάλειας σε παγκόσμιο επίπεδο, με έμφαση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας Αφρικής και των Δυτικών Βαλκανίων. Οι διαλέξεις και οι εργασίες εστίασαν στη χαρτογράφηση του περιβάλλοντος αστάθειας και ανασφάλειας, στην έννοια της «ανθρώπινης ασφάλειας», στις σύγχρονες απειλές, στις υβριδικές απειλές, στην επικοινωνιακή διαχείριση των απειλών, στην ανταπόκριση των διεθνών και περιφερειακών δρώντων, καθώς και στην εξέταση ζητημάτων που αφορούν στο φαινόμενο της εξαναγκαστικής μετανάστευσης και των συνεπειών της για την ασφάλεια των συνόρων καθώς και την εσωτερική και ευρωπαϊκή ασφάλεια, κυρίως μέσω της σύνδεσής της με την τρομοκρατία και το φαινόμενο της ριζοσπαστικοποίησης των ευρωπαϊκών κοινωνιών.

Η Ακαδημία ολοκληρώθηκε με την πλήρη αξιοποίηση των γνωστικών δυνατοτήτων των συμμετεχόντων οι οποίοι χωρίστηκαν σε ομάδες ώστε, μέσω της συνεργασίας και της ανταλλαγής απόψεων, να εμβαθύνουν στις θεματικές που αναπτύχθηκαν. Ακολούθησε η απονομή των πιστοποιητικών συμμετοχής στους εκπαιδευομένους κατά την τελετή λήξης από το Νομικό, Πολιτικό Επιστήμονα και μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου, κύριο Χρήστο Μαντζιώρο.

Δείτε την ατζέντα της 2ης Ακαδημίας Σπουδών Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εδώ

 

IMG 4898thmb

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

ΕΘΝΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Copyright © 2023 KEMEA. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.