Εκπαιδευτική δράση υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας για την εκπαίδευση των Αρχών Επιβολής του Νόμου (CEPOL), με θέμα «CEPOL Course 08/2019 Protection of THB Victims (Προστασία Θυμάτων Εμπορίας Ανθρώπων)»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκπαιδευτική δράση υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας για την εκπαίδευση των Αρχών Επιβολής του Νόμου (CEPOL), με θέμα «CEPOL Course 08/2019 Protection of THB Victims (Προστασία Θυμάτων Εμπορίας Ανθρώπων)».

Συμμετείχαν 25 συνολικά στελέχη των Εθνικών Αρχών Επιβολής του Νόμου των Κ-Μ της Ε.Ε. και Ευρωπαϊκών Υπηρεσιών.

Εισηγητές της εκπαιδευτικής δράσης ήταν στελέχη προερχόμενα από το Γραφείο του Εθνικού Εισηγητή για την καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων, την Ελληνική Αστυνομία, το ΚΕ.ΜΕ.Α., τον Ακαδημαϊκό χώρο, Ελληνικούς και Διεθνείς οργανισμούς, καθώς και εκπρόσωποι του ιδιωτικού τομέα.    

Με σημαντικά οφέλη για τα συμμετέχοντα στελέχη, ολοκληρώθηκε, την Παρασκευή 08 Νοεμβρίου 2019, εκπαιδευτική δράση, με θέμα “ CEPOL Course 08/2019 Protection of THB Victims (Προστασία Θυμάτων Εμπορίας Ανθρώπων)’’.

Η εκπαιδευτική δράση, 4ήμερης διάρκειας, τελούσε υπό την αιγίδα του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) για την Κατάρτιση – Εκπαίδευση των Αρχών Επιβολής του Νόμου (CEPOL) πραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα από 05 έως 08 Νοεμβρίου 2019, σε αίθουσα του ξενοδοχείου ΚΑΨΗΣ ΑΣΤΟΡΙΑ (CAPSIS ASTORIA HOTEL) στο Ηράκλειο Κρήτης και σε αυτή συμμετείχαν στελέχη των Αρχών Επιβολής του Νόμου των Κρατών – Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και Ευρωπαϊκών Υπηρεσιών, τα οποία απασχολούνται με την καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων.

Η οργάνωση και διεξαγωγή της εκπαιδευτικής δράσης πραγματοποιήθηκε από το ΚΕ.ΜΕ.Α.  σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και με την υποστήριξη του Γραφείου του Εθνικού Εισηγητή για την καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων, εκπροσώπων του Ακαδημαϊκού χώρου, Ελληνικών και Διεθνών Οργανισμών, καθώς και του ιδιωτικού τομέα.  

Η συνολική χρηματοδότηση του εκπαιδευτικού προγράμματος εξασφαλίστηκε από πόρους της CEPOL, προοριζόμενους για την εκπαίδευση και επιμόρφωση στελεχών των Αρχών Επιβολής του Νόμου της Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, στις εργασίες της εκπαιδευτικής δράσης, συμμετείχαν ως εκπαιδευόμενοι, (25) στελέχη προερχόμενα από (18) Κ-Μ της Ε.Ε. και τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (FRONTEX).

Ως εκπαιδευτές-εμπειρογνώμονες συμμετείχαν στελέχη προερχόμενα από το Γραφείο του Εθνικού Εισηγητή για την καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων, την Ελληνική Αστυνομία, το ΚΕ.ΜΕ.Α., τον Ακαδημαϊκό χώρο, Ελληνικούς και Διεθνείς οργανισμούς, καθώς και του ιδιωτικού τομέα.   

Την έναρξη των εργασιών της εκπαίδευσης κήρυξε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Νικόλαος Σπυριδάκης, ως εκπρόσωπος της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη βαρύτητα  την οποία προσδίδει η Ελληνική Αστυνομία στην επιτυχή υλοποίηση των εκπαιδευτικών δράσεων της CΕPOL, ενστερνιζόμενη το γεγονός ότι αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα κανάλια επικοινωνίας των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας των Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Επιπλέον, ο κ. Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου στην ομιλία του επεσήμανε τη σπουδαιότητα του ρόλου της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής δράσης της CEPOL, η οποία εστιάζει στην προστασία των θυμάτων κατά την διερεύνηση και εξιχνίαση περιπτώσεων Εμπορίας Ανθρώπων από διεθνή και οργανωμένα κυκλώματα και όχι μόνο.   

Το επίπεδο των εργασιών και οι γενικότερες συνθήκες οργάνωσης και διεξαγωγής της εκπαιδευτικής δράσης προκάλεσαν τα ευμενή σχόλια των συμμετεχόντων, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, τη διαδραστικότητα της εκπαίδευσης και την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων στους συμμετέχοντες σε αυτή.

 

Φωτογραφικό υλικό

img1thmb  img2thmb 
   
img3thmb img4thmb
   
img5thmb img6thmb
   
img7thmb img8thmb