Το ΚΕΜΕΑ, συνεχίζοντας τις πολυετείς επιστημονικές σχέσεις που διατηρεί με το διεθνώς αναγνωρισμένο σε θέματα ασφάλειας κολλέγιο John Jay College Of Criminal Justice του πανεπιστημίου City University of New York των Η.Π.Α., συμμετείχε, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στη διεξαγωγή του προπτυχιακού μαθήματος ‘Global Security: The Case Study of Greece‘, που διεξάγεται στην Αθήνα, κατά την ημερομηνίες από 24 Ιουνίου έως 24 Ιουλίου 2018. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 10 σπουδαστές του κολλεγίου, συνοδευόμενοι από την εποπτεύουσα καθηγήτρια.

Πιο ειδικά, την 12η Ιουλίου 2018, οι φοιτητές επισκέφτηκαν το ΚΕΜΕΑ, όπου είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του και να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα «Initiatives and Actions of KEMEA Toward the Establishment of a National and European Security Framework» που επικεντρωνόταν σε θέματα Ασφάλειας Συνόρων, Προστασίας Υποδομών Ζωτικής Σημασίας, Κυβερνοασφάλειας και Μετανάστευσης. Οι εισηγήσεις  προκάλεσαν το ενδιαφέρον των εκπαιδευομένων, καταλήγοντας σε μία εποικοδομητική ανταλλαγή γνώσεων και πρακτικών που εφαρμόζονται στις δύο ηπείρους.

Στη συνέχεια, οι συνεργάτες του ΚΕΜΕΑ μερίμνησαν οι σπουδαστές να επισκεφθούν υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και να έρθουν σε επαφή με έμπειρα και καταρτισμένα στελέχη, τα οποία τους παρείχαν ειδικευμένες γνώσεις σε θέματα ασφάλειας.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν την 23η Ιουλίου 2018, με την παράθεση αποχαιρετιστήριου γεύματος, κατά το οποίο συζητήθηκαν τα θετικά αποτελέσματα των σπουδών στη χώρα μας και τέθηκαν πλαίσια συνέργειας μεταξύ του Κέντρου και του Κολλεγίου σε επιστημονικά και επιμορφωτικά πεδία. Με το πέρας της εκδήλωσης, οι προσκεκλημένοι εξέφρασαν τις αμοιβαίες ευχαριστίες τους και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το καλοκαίρι του 2019, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η επόμενη επίσκεψη σπουδαστών στην Ελλάδα.

 

kemea    jjc 

 

 

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

 

 

 

 

European Commission

 

 

 

 

Horizon