Κατά την χρονική περίοδο από 2 έως 11 Νοεμβρίου 2020, το ΚΕΜΕΑ διεξήγαγε, διαδικτυακά, δέκα Ημερίδες Ενημέρωσης στη Λάρισα, Πάτρα, Μυτιλήνη, Κω, Χίο, Αλεξανδρούπολη, Λέρο, Θεσσαλονίκη, Χανιά και Σάμο, τις οποίες παρακολούθησαν περισσότεροι από 350 Εκπρόσωποι Φορέων Επιβολής του Νόμου, των Ενόπλων Δυνάμεων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ομιλητές ήταν 11 Συντελεστές της Δράσης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν και ανταλλάξουν απόψεις με τους συμμετέχοντες σε θέματα που σχετίζονται με τους κινδύνους των επιστρεφόντων Αλλοδαπών Τρομοκρατών Μαχητών και της ριζοσπαστικοποίησης στα καταστήματα κράτησης και στους χώρους υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστευτικών/προσφυγικών πληθυσμών.  

Οι Ημερίδες εντάσσονται στο πλαίσιο της διάχυσης και δημοσιότητας της Δράσης με τίτλο «Ενίσχυση των Φορέων Επιβολής του Νόμου για την Αναγνώριση και Καταπολέμηση της Ριζοσπαστικοποίησης και του Εξτρεμισμού» που συγχρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας της Ε.Ε. (75%) και εθνικούς  πόρους (25%).

Η Δράση ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2018 και θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2020 με το Συνέδριο Λήξης που θα πραγματοποιηθεί μέσω του διαδικτύου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Δράσης: https://radicalisaction.gr/

 

 

 

 

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

 

 

 

 

European Commission

 

 

 

 

Horizon