Ενημερωτική Ημερίδα στο πλαίσιο της υλοποίησης του Έργου 3.1.γ13 για τη «Διαπολιτισμική Επιμόρφωση των υπαλλήλων των Υπηρεσιών του πρώην Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και νυν Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Π.Δ. 24/2015) κατά των διακρίσεων λόγω εθνικής καταγωγής, φύλου και χρώματος δέρματος» με την παρουσία και εναρκτήρια τοποθέτηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Καθηγητή Ιωάννη Πανούση διοργανώθηκε από το ΚΕ.ΜΕ.Α στις 8 Ιουνίου 2015 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων.

Στην Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Λαμιέων παρευρέθησαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Τάσος Μαυρόπουλος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Π.Σ. Βασίλειος Παπαγεωργίου και απηύθυναν χαιρετισμό ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Φθιώτιδας πατέρας Νεόφυτος Ραφαηλίδης, ο Δήμαρχος Λαμιέων Νικόλαος Σταυρογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ευθύμιος Καραίσκος, οι βουλευτές Φθιώτιδας Βασίλειος Κυριακάκης, Απόστολος Καραναστάσης, Δημήτριος Βέττας και Χρήστος Σταικούρας. Στις εργασίες συμμετείχαν ανώτατοι αξιωματικοί και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και του ΚΕ.ΜΕ.Α. Εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων και πλήθος πολιτών.

Η Ημερίδα, η οποία πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, ξεκίνησε με την εναρκτήρια εισήγηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Καθηγητή Ιωάννη Πανούση και στο πλαίσιο των εργασιών της παρουσιάστηκαν από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΚΕ.ΜΕ.Α. Καθηγητή Μιχαήλ Τσινισιζέλη και τον Διευθυντή του ΚΕ.ΜΕ.Α. και επιστημονικό υπεύθυνο του έργου κύριο Βασίλειο Γκρίζη οι στόχοι και το εκπαιδευτικό πλαίσιο του προγράμματος διαπολιτισμικής επιμόρφωσης. Ακολούθησε γόνιμη συζήτηση γύρω από τη διαπολιτισμική επιμόρφωση, την πολυπολιτισμικότητα και την αντιμετώπιση των διακρίσεων με τοποθετήσεις των εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Λαμιέων και των πολιτών.

Φωτογραφικό υλικό από την Ημερίδα

ph1

ph1

ph1

ph1

ph1

 

 

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

 

 

 

 

European Commission

 

 

 

 

Horizon